Με τη Disney να έχει αλλάξει τις ημερομηνίες σχεδόν σε όλες τις επόμενες ταινίες της Marvel, το Star Wars παραμένει στην ίδια τροχιά.

Αρκετές ταινίες ανέβαλλαν την πρεμιέρα τους ενώ μεταξύ αυτών ήταν και το Artemis Fowl το οποίο θα κυκλοφορήσει απευθείας στο Disney Plus, χωρίς να κόψει ούτε ένα εισιτήριο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μαζί με τη Marvel όμως άλλαξαν ημερομηνίες και ταινίες της Fox όπως το The French Dispatch αλλά και το Indiana Jones 5 το οποίο από Ιούλιο 2021 θα το δούμε τελικά τον Ιούλιο του 2022.

Μία όμως ταινία, παραμένει αμετάβλητη από το πρόγραμμά της Disney. Φυσικά μιλάμε για το νέο Star Wars το οποίο έχει προγραμματιστεί για πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου του 2022, χωρίς να αλλάζει θέση στο καλεντάρι της Disney, κάτι στο οποίο βοηθάει προφανώς και το ότι βρισκόμαστε παραπάνω από δύο χρόνια έως την κυκλοφορία του. Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι καθυστερήσεις θα χτυπήσουν κυρίως τις ταινίες της Marvel.

Αν και για την ώρα δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες αναφορικά με τη νέα ταινία Star Wars, σύμφωνα με δημοσίευμα του THR λέγονταν πως ο σκηνοθέτης που θα αναλάβει τα ηνία θα είναι ο Taika Waititi. Βέβαια ο ίδιος ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει το Thor: Love and Thunder οπότε και είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να αναλάβει δύο ταινίες που θα κυκλοφορήσουν την ίδια χρονιά.

Σε αναμονή βρίσκεται από την άλλη πλευρά ο Rian Johnson, ο σκηνοθέτης του The Last Jedi αφού σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις με την Lucasfilm βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα έχει γίνει γνωστό πως οι δημιουργοί του Game of Thrones, David Benioff και DB Weiss βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη Star Wars ταινίας χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για την ίδια ταινία που έχει προγραμματιστεί για το 2022.

Αντιθέτως, καλά είναι τα νέα από το στρατόπεδο του Mandalorian, αφού ήδη η δεύτερη σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2020.

Tech Radar