Μία ακόμη τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο σύμπαν της Marvel και των  υπερηρώων της, θα δημιουργήσει η Disney για τη video streaming υπηρεσία της, Disney Plus.

Όπως αναφέρει το Variety, σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα ότι ο Samuel L. Jackson θα αποκτήσει τη δική του τηλεοπτική σειρά που θα βασίζεται φυσικά στο ρόλο του Nick Fury, ένα ρόλο που γνωρίσαμε αρκετά καλά κυρίως στις ταινίες των Avengers. Σεναριογράφος αναλαμβάνει ο Tyler Bradstreet του Mr. Robot. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία ότι ο Jackson διεκδίκησε τα δικαιώματα του ρόλου της ταινίας πριν από χρόνια όταν το πρόσωπό του χρησιμοποιήθηκε χωρίς της συγκατάθεσή του ως μοντέλο για χαρακτήρα της σειράς κόμικς Ultimates. Ως μορφή «συγγνώμης», η Marvel προσέφερε στον Jackson τα δικαιώματα για οποιαδήποτε απεικόνιση του χαρακτήρα στην οθόνη, κάτι που επεκτείνεται και στη νέα τηλεοπτική σειρά. 

Ο χαρακτήρας του Nick Fury έχει παρουσία στο σύμπαν της Marvel ήδη από την πρώτη ταινία του Iron Man πριν 12 χρόνια στα post-credits scenes, με περισσότερα για την «ιστορία» του να μαθαίνουμε από την ταινία Captel Marvel. Με την κίνηση αυτή, η Disney συνεχίζει να δημιουργεί τηλεοπτικές σειρές όπου πρωταγωνιστές είναι γνωστοί χαρακτήρες των κινηματογραφικών επιτυχιών της, αποκλειστικά για το Disney+, αν και αναμενόμενα τα σχέδια έχουν καθυστερήσει εξαιτίας της πανδημίας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της σειράς Scarlet Witch and Vision ενώ το Winter Soldier and Falcon αναβλήθηκε για το 2021. 

Με βάση και την τελευταία εξέλιξη, αυτοί είναι οι χαρακτήρες της Marvel που θα αποκτήσουν το επόμενο διάστημα δικές τους τηλεοπτικές σειρές στο Disney Plus:

 

  • Like 2