Μεγαλύτερη υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι περιμένουν την έλευση του HBO Max στη χώρα μας, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι το λανσάρισμα δεν θα συμβεί τελικά φέτος. 

Ο λόγος είναι μια μεγάλη αναδιοργάνωση στην οποία προχωρά η μητρική εταιρεία Warner Bros Discovery, με την οποία η δημοφιλής video streaming υπηρεσία θα «ενωθεί» με μια άλλη υπηρεσία του ομίλου, το discovery+, σε ένα ενιαίο πακέτο. Έχοντας ήδη κάνει το ντεμπούτο του σε 61 περιοχές στην Αμερική και την Ευρώπη, το HBO Max είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα επεκταθεί το β’ εξάμηνο του έτους σε άλλες έξι χώρες και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Ισλανδία,  την Ισλανδία, την Τουρκία, την Λετονία και την Εσθονία, κάτι που πλέον δεν ισχύει. 

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα TVBEurope, η εταιρεία δηλώνει ότι «η Warner Bros Discovery έχει δηλώσει δημόσια τη δέσμευσή της για μια μοναδική υπηρεσία streaming που θα συνδυάζει το HBO Max και το discovery+ και θα αξιοποιεί το απαράμιλλο περιεχόμενο του ομίλου κάτω από μια ενιαία προσφορά. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στην ανάπτυξη μιας παγκόσμιας υπηρεσίας υψηλής ποιότητας τόσο σε περιοχές όπου έχουμε παρουσία στο video streaming, όσο και σε νέες αγορές».

Το Warner Bros Discovery έκανε το ντεμπούτο το νωρίτερα φέτος μετά τη συγχώνευση της Warner Bros και της Discovery ενώ στην Ελλάδα το discovery+ είχε ανακοινωθεί ότι θα κάνει την εμφάνισή του μέσω της Vodafone μαζί με άλλες 11 χώρες. Κατά την ανακοίνωση των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας, David Zaslav δήλωσε: «Προς το παρόν δεν θα εμφανιστούμε σε νέες αγορές. Η προτεραιότητά μας για το επόμενο διάστημα είναι η συγχώνευση των υπηρεσιών μας και όχι η επιθετική αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης». 

Την περασμένη εβδομάδα η Warner Bros Discovery ανακοίνωσε ακόμα ότι σχεδιάζει να μειώσει τη δημιουργία πρωτότυπων σειρών για το HBO Max στην Ευρώπη, με την παραγωγή σε ορισμένες περιοχές να τερματίζεται οριστικά.
 

  • Confused 1
  • Sad 4