Ένα τεράστιο βήμα για την αγορά των συσκευών επαυξημένης πραγματικότητας.

Μετά από μία μεγάλη περίοδο χωρίς εξελίξεις και νέα από επίσημα χείλη, η startup AR εταιρεία Magic Leap μπήκε ξανά στο προσκήνιο με την αποκάλυψη των νέων AR γυαλιών, Magic Leap 2, εστιασμένα στον χώρο της εργασίας.

Η CEO της εταιρείας, Peggy Johnson, αποκάλυψε ότι η Magic Leap έχει συγκεντρώσει $500 εκατομμύρια από χρηματοδοτήσεις επενδυτών ούτως ώστε να καταφέρει να αναπτύξει τη νέα AR συσκευή, η οποία μάλιστα σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική αναβάθμιση του αρχικού headset, Magic Leap One. Και μόνο με βάση το πρόσφατο παρελθόν της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως υποσχέσεις και υπερβολικό hype, η συγκέντρωση αυτού του ποσού, θα πρέπει να θεωρείται ένα μικρό θαύμα.

Τα νέα AR γυαλιά είναι σχεδιασμένα να είναι τα «μικρότερα και ελαφρύτερα» της αγοράς και εστιάζουν κυρίως για επαγγελματικές χρήσεις. Τα Magic Leap 2 θα έχουν πολλές βελτιώσεις στον σχεδιασμό και τις δυνατότητες σε σχέση με αυτά της προηγούμενης έκδοσης, με πιο αξιοσημείωτη διαφορά την ικανότητα να χρησιμοποιούνται «όλη μέρα, κάθε μέρα».

Αν και φέρουν κάποιες οπτικές ομοιότητες με τα γυαλιά της ταινίας Riddick, όχι, οι χρήστες φορώντας τα Magic Leap 2 δεν θα μοιάζουν με τον Vin Diesel. Αντιθέτως, το headset έχει επανασχεδιαστεί έξυπνα για να φαίνεται πολύ πιο compact, κάτι που η εταιρεία αναφέρει ότι θα φέρει μία πιο άνετη εμπειρία χρήστη. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς κανένα headset της αγοράς αυτή τη στιγμή, AR ή VR, δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι άνετο να το φορά ο χρήστης όλη την ημέρα, εκτός από κάποια προϊόντα χαμηλότερης λειτουργικότητας όπως τα Ray-Ban Stories του Facebook.

Η Magic Leap δεν έχει μοιραστεί ακόμη λεπτομέρειες για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Magic Leap 2, αλλά αν οι ισχυρισμοί της εταιρείας για ολοήμερη χρήση αποδειχθούν ακριβείς, το νέο headset σηματοδοτεί μία τεράστια αλλαγή σε σχέση με τις τρεις ώρες που έχει το Magic Leap One.

Και το hardware όμως είναι επίσης βελτιωμένο. Η CEO ισχυρίστηκε ότι το Magic Leap 2 θα επωφεληθεί από την τεχνολογία τμηματοποιημένης φωτεινότητας (Segmented Dimming), μία καινοτομία που έκανε την εμφάνισή της στην αγορά για πρώτη φορά και επιτρέπει τη χρήση του headset ακόμη και σε περιβάλλοντα με εντονότερο φωτισμό. Το AR headset θα έχει επίσης βελτιωμένη πιστότητα χρώματος, καλύτερη ποιότητα εικόνας, διπλάσιο οπτικό πεδίο αλλά και βελτιωμένη αναγνωσιμότητα κειμένων.

magic-leap-2-fov.jpg.48e09144440e1de5bc684b97d8207084.jpg

Βέβαια, αυτό το διπλάσιο οπτικό πεδίο αφορά το πάνω και κάτω μέρος της εικόνας και όχι αριστερά και δεξιά, πράγμα που υποδηλώνει ότι η συσκευή δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον χρήστη στον χώρο γύρω του. Παρ’ όλα αυτά, το Magic Leap 2 θα έχει το μεγαλύτερο οπτικό πεδίο της αγοράς, σε σύγκριση με άλλα headsets.

Συνολικά, η Magic Leap φαίνεται να έχει κάνει ευπρόσδεκτες βελτιώσεις στο Magic Leap 2 σε όλους τους κατάλληλους τομείς. Αν όντως το headset ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του να «είναι μια συσκευή που θα φορά ο χρήστης όλη την ημέρα», θα μπορούσε πραγματικά να αποδειχθεί ότι θα αλλάξει την καθημερινότητα των εργαζομένων σε ένα πλήθος βιομηχανιών.

Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να λανσάρει το Magic Leap 2 το 2022, αν και «επιλεγμένοι πελάτες» δοκιμάζουν ήδη το headset μέσω ενός προγράμματος early access.