Η εταιρεία XRSpace, της οποίας ηγείται ο πρώην επικεφαλής της HTC, Peter Chou, σκοπεύει να λανσάρει ένα νέο headset εικονικής πραγματικότητας φέτος.

Το VR headset ονομάζεται Mova και η πώληση του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς με τιμή $599. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ξεχωριστό είναι η υποστήριξη 5G, το hand tracking interface και ο επεκτεινόμενος εικονικός κόσμος Manova.

Το Mova είναι ένα αυτόνομο, self-contained, headset που βασίζεται στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 845 και έχει ομοιότητες με το Oculus Quest ή με το business-oriented headset της HTC, Vive Focus. Χρησιμοποιεί δύο κάμερες για την ανίχνευση της κίνησης του χρήστη στον χώρο (σε ένα δωμάτιο για παράδειγμα) και το σύστημα ελέγχου του λειτουργεί με hand tracking, ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει ή σπανίζει ακόμα και σε δημοφιλή high-end VR headsets αλλά πρόσφατα προστέθηκε στο Oculus Quest.

XRSPACE_MANOVA_Scene_Fun_01_D_resize.jpg.094ae22a8de123c96f783ef0c806c994.jpg

Ο εικονικός κόσμος Manova μοιάζει να συνδυάζει στοιχεία από το Second Life και από κάποιο VR… πείραμα του Facebook.

Όπως λέει η εταιρεία XRSpace, θα περιέχει μία σειρά από δημόσιες και ιδιωτικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων περιοχών όπου οι χρήστες θα μπορούν να συναντούν φίλους (π.χ στο κέντρο της πόλης) ή ιδιωτικούς χώρους όπως είναι το σπίτι (home) ενώ θα υπάρχουν και τοποθεσίες όπως το MagicLohas όπου οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.

XRSPACE_MOVA_orange_transparent.jpg.620f6927ddf886eced2ad3b12f1c99d5.jpg

Τα Mova και Manova «πηγαίνουν πακέτο» με την έννοια ότι ο κόστος της XRSpace είναι διαθέσιμος μόνο μέσω του συγκεκριμένου headset και το τελευταίο δεν θα υποστηρίζει άλλες πλατφόρμες VR. Για να δούμε αν θα πετύχει το εγχείρημα…