Πόσες φορές σου έχει τύχει να προσθέσεις κάτι στη λίστα σου στο Netflix μόνο και μόνο για να το ξεχάσεις σχεδόν αμέσως και να μην το θυμηθείς ποτέ ξανά;

Η λειτουργία My List της γνωστής υπηρεσίας είναι αρκετά χρήσιμη όμως εδώ και χρόνια έχει… θεματάκια τα οποία πάντως το Netflix αποφάσισε εσχάτως να διορθώσει. Οι αλλαγές έρχονται λοιπόν, ξεκινώντας από το app στο Android (θεωρητικά θα εμφανιστούν και στις υπόλοιπες πλατφόρμες, απλά δεν ξέρουμε το ακριβές χρονικό πλαίσιο μιας που το Netflix αρκέστηκε να αναφέρει «εντός των προσεχών εβδομάδων»).

Οι χρήστες θα μπορούν, λοιπόν, να φιλτράρουν τις σειρές και τις ταινίες που έχουν στη λίστα τους βάσει τύπου (τηλεοπτικές σειρές, ταινίες), επιλογής παρακολούθησης (αν έχουν δηλαδή ξεκινήσει να τις βλέπουν ή όχι), ημερομηνίας κυκλοφορίας αλλά και αλφαβητικά. Κάποιοι ενδεχομένως να αδιαφορήσουν χαρακτηριστικά στο διάβασμα της παραπάνω είδησης -ιδίως αν μοιράζονταν τη συνδρομή τους με κάποιον άλλο, αφού οσονούπω το Netflix θα τους στερήσει αυτή τη δυνατότητα (ήδη ξεκίνησε να το κάνει σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές). Αν όμως αρέσκεσαι να χρησιμοποιείς φίλτρα προκειμένου να έχεις καλύτερη εικόνα των επιλογών σου, τότε πέτυχες διάνα!

Πέραν των ανωτέρω, το Netflix ανακοίνωσε την προσθήκη μίας ακόμα σειράς, αυτή τη φορά στην αρχική οθόνη της εφαρμογής του στις smart TV. Η σειρά αυτή αφορά επερχόμενο περιεχόμενο (έχει τίτλο Coming Soon) και αποσκοπεί στην ενημέρωση των χρηστών για σειρές και ταινίες που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στο άμεσο μέλλον. Η επιλογή τους μάλιστα γίνεται βάσει των προτιμήσεων του χρήστη ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από το Netflix να τον ενημερώσει όταν η εν λόγω σειρά/ταινία διατεθεί προκειμένου να την παρακολουθήσει. Μια λειτουργία αναμφίβολα χρήσιμη, αν αναλογιστείς τον όγκο νέου περιεχομένου που κυκλοφορεί πια σε εβδομαδιαία βάση.

Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2023 στο Netflix περιμένουμε μεταξύ άλλων τα Extraction 2, The Out-Laws, Nimona, Bird Box Barcelona, Heart of Stone και Leo, καθώς και νέους κύκλους για τα Sex Education, The Witcher και Sweet Magnolias.