Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Netflix έκανε γνωστό ότι θα συνεργαστεί με τις εταιρείες 2K και Take-Two Interactive για τη παραγωγή μίας ταινίας που θα βασίζεται στο σύμπαν του BioShock.

Πριν από λίγο καιρό, έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για το εγχείρημα καθώς πλέον διαθέτει σεναριογράφο και σκηνοθέτη. Ο Michael Green, που έχει εργαστεί στα Logan, Blade Runner 2049 και American Gods θα αναλάβει το σενάριο της ταινίας ενώ την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Francis Lawrence.

Εκτός από την ταινία I Am Legend, ο Francis Lawrence έχει σκηνοθετήσει τις τέσσερις από τις πέντε ταινίες της κινηματογραφικής σειράς The Hunger Games καθώς και ορισμένα επεισόδια της σειράς See που παίζεται στην υπηρεσία Apple TV+. Αυτή τη περίοδο είναι απασχολημένος με τα γυρίσματα της ταινίας The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, οπότε και καταλαβαίνουμε ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμα για να δούμε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας BioShock.

Από ότι φαίνεται, η ταινία θα βασίζεται στο πρώτο παιχνίδι (αυτό ενδεχομένως, και ανάλογα την επιτυχία της πρώτης ταινίας, αφήνει περιθώρια να δούμε και άλλες ταινίες που θα βασίζονται στους επόμενους τίτλους του franchise). Στην ιστοσελίδα Tudum του Netflix αναφέρονται ορισμένες λεπτομέρειες από το πρώτο παιχνίδι, επισημαίνοντας ότι η κάμερα του Francis Lawrence πιθανότητα θα «προσδεθεί σε μία στολή Big Daddy και θα “ξεχυθεί” στους πλημμυρισμένους διαδρόμους της Rapture», Η Rapture, γνωστή και ως North Atlantic Project ή Rapture Colony είναι μία τεράστια υποβρύχια πόλη βγαλμένη από τα προσωπικά όνειρα του Andrew Ryan, για να ξεφύγει από τους πολιτικούς, κοινωνικούς και θρησκευτικούς περιορισμούς του κόσμου που προέκυψε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιδρύθηκε για πρώτη φορά στις 5 Νοεμβρίου 1946 και η κατασκευή ολοκληρώθηκε στα τέλη του 1951.    

  • Like 6
  • Thanks 2
  • Sad 4