Ο αγώνας του Netflix κατά της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης επεκτείνεται γρήγορα.

Η εταιρεία αφού διευκρίνησε για το τι θα ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, ανακοίνωσε χθες ότι επεκτείνει την επί πληρωμή κοινή χρήση λογαριασμών στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, αφού πρώτα πραγματοποίησε σχετικές δοκιμές στη Λατινική Αμερική. Όσοι ζουν σε μια από αυτές τις χώρες, θα πρέπει να ορίσουν μια κύρια τοποθεσία για να έχουν απεριόριστη πρόσβαση από το σπίτι. Αν έχουν φίλους ή συγγενείς που θέλουν να μοιραστούν το λογαριασμό τους, θα πρέπει να εγγραφούν στην κατηγορία Standard ή Premium και να πληρώσουν ένα ποσό που κυμαίνεται στα 8 δολάρια στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, 4 ευρώ στην Πορτογαλία και 6 ευρώ στην Ισπανία. Το ποσό αυτό δίνει τη δυνατότητα τον κύριο κάτοχο της συνδρομής να προσθέσει δύο επιπλέον χρήστες που θα έχουν πρόσβαση εκτός του σπιτιού του.

Όπως έχει διευκρινήσει το Netflix, ο χρήστης μπορεί ακόμα να παρακολουθήσει το περιεχόμενό του από το smartphone του ή να συνδεθεί στην υπηρεσία από μια εντελώς νέα συσκευή όπως μια έξυπνη τηλεόραση ενός ξενοδοχείου. Το Netflix επιτρέπει ακόμα την μετατροπή ενός προφίλ σε ένα εντελώς νέο λογαριασμό ενώ η εταιρεία υπόσχεται να βελτιώσει την επί πληρωμή κοινή χρήση με βάση τα σχόλια και να συνεχίσει την επέκτασή της τους "επόμενους μήνες".

Η πρωτοπόρος του streaming ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε διάφορες δηλώσεις για να δικαιολογήσει τα νέα μέτρα που παίρνει. Όπως έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν, το Netflix δηλώνει ότι η κοινή χρήση λογαριασμών βλάπτει σημαντικά την εταιρεία. Τα 100 εκατομμύρια και πλέον νοικοκυριά που μοιράζονται λογαριασμούς "επηρεάζουν την ικανότητα του Netflix" να επενδύσει σε νέο περιεχόμενο, σύμφωνα με τον διευθυντή προϊόντων, Chengyi Long. Θεωρητικά, η επί πληρωμή κοινή χρήση θα βελτιώσει τα έσοδα της εταιρείας χωρίς να αναγκάζει τους επηρεαζόμενους χρήστες να πληρώνουν το πλήρες αντίτιμο για έναν εντελώς ξεχωριστό λογαριασμό.

Παραμένει ασαφές το πώς θα αντιμετωπίσουν οι νέες περιοχές την πολιτική αυτή. Πολλές ανταγωνιστικές υπηρεσίες δεν έχουν περιορισμούς στην κοινή χρήση λογαριασμών και ορισμένοι χρήστες που κάνουν κοινή χρήση μπορεί να μην επιθυμούν να πληρώσουν οποιοδήποτε ποσό για να χρησιμοποιήσουν την πρόσβαση κάποιου άλλου. 

  • Like 1
  • Confused 1