Πιο εύκολη κάνει τη δημοσίευση αξιολόγησης του περιεχομένου του το Netflix μέσω φορητών συσκευών.

Μπορείτε πλέον να βαθμολογήσετε το περιεχόμενο ενώ το παρακολουθείτε απλά πατώντας την οθόνη και επιλέγοντας ένα διπλό αντίχειρα προς τα πάνω, ένα απλό αντίχειρα προς τα πάνω ή ένα αντίχειρα προς τα κάτω από το επάνω κέντρο της οθόνης.

Προηγουμένως, μπορούσατε να αφήσετε τη βαθμολογία σας μόνο αν επισκεπτόσασταν τη σελίδα πληροφοριών της ταινίας ή της σειράς. Αν και αυτή η επιλογή παραμένει, χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες στην οθόνη κατά την αναπαραγωγή του περιεχομένου, κάνει πιο εύκολο από ποτέ το να αφήσετε μια βαθμολογία.

image.png.1bd5862813b63e3b49f95daa6f595b0a.png

Η ενημέρωση κυκλοφορεί τώρα για το iOS ενώ σύντομα θα έρθει και στο Android. Το σύστημα βαθμολόγησης είναι αρκετά σημαντικό αφού επιτρέπει στο Netflix να προσφέρει πιο ακριβείς συστάσεις για το τι να παρακολουθήσετε από τη βιβλιοθήκη του.

Για χρόνια, το σύστημα αξιολόγησης του Netflix σας επέτρεπε να αφήνετε από ένα έως πέντε αστέρια ανάλογα με το πόσο σας άρεσε το περιεχόμενο. Αλλά το 2017 εγκατέλειψε τα αστέρια υπέρ ενός νέου συστήματος thumbs-up/down. Το Netflix διαπίστωσε ότι οι θεατές ήταν πολύ πιο πιθανό να αφήσουν μια βαθμολογία για μια εκπομπή ή ταινία σε σύγκριση με το παλιό σύστημα που βασιζόταν στα αστέρια.

Πέρυσι, η εταιρεία πρόσθεσε ένα διπλό thumbs-up, ώστε να μπορείτε να διακρίνετε αν σας άρεσε κάτι (μονός αντίχειρας) ή αν σας άρεσε (διπλός αντίχειρας). Το μειονέκτημα με το σημερινό σύστημα αξιολόγησης του Netflix είναι ότι δεν σας δίνει καμία ιδέα για το τι πιστεύουν οι άλλοι θεατές για έναν τίτλο, καθώς είναι καθαρά για να το βοηθήσει να σας προσφέρει καλύτερες προσωποποιημένες συστάσεις, με βάση τις προηγούμενες σας κριτικές.