Η εποχή που το Netflix δήλωνε ότι "αγάπη είναι να μοιράζεσαι έναν κωδικό πρόσβασης" έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Τώρα, ο γίγαντας του streaming επεκτείνει την αμφιλεγόμενη καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εννέα ευρωπαϊκών χωρών: Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Από την Τρίτη, οι χρήστες που μοιράζονται το λογαριασμό τους στο Netflix εκτός του νοικοκυριού τους θα λάβουν ένα email που ουσιαστικά θα τους ενημερώνει ότι δεν μπορούν πλέον να το κάνουν αυτό.

"Ο λογαριασμός σας Netflix είναι για εσάς και τους ανθρώπους με τους οποίους ζείτε - το νοικοκυριό σας", τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Για τον έλεγχο, το Netflix θα χρησιμοποιεί πληροφορίες όπως IP διευθύνσεις, αναγνωριστικά συσκευών και δραστηριότητα λογαριασμού για να διασφαλίσει ότι οι συνδεδεμένες συσκευές αποτελούν μέρος του ίδιου νοικοκυριού.

Η streaming υπηρεσία προσφέρει δύο εναλλακτικές επιλογές για τους χρήστες που δεν κατοικούν στο ίδιο σπίτι. Η πρώτη είναι η μεταφορά ενός προφίλ σε μια νέα συνδρομή επί πληρωμή. Η δεύτερη είναι η αγορά ενός επιπλέον προφίλ προκειμένου ο χρήστης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον ίδιο λογαριασμό, με κόστος διαφορετικό ανά χώρα. Αυτό έχει οριστεί στα €3,99 μηνιαίως στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες, €5,99 στη Γαλλία και 4,99 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επέκταση της καταστολής της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης του Neftlix -η οποία πλέον αφορά περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως- ακολουθεί την εφαρμογή των νέων μέτρων στην Πορτογαλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Ισπανία.

Η εταιρεία, η οποία έχει χάσει τους στόχους της για εγγραφή νέων συνδρομητών το πρώτο τρίμηνο του 2023, ελπίζει ότι αυτή η στρατηγική σε συνδυασμό με το νέο συνδρομητικό πακέτο που περιλαμβάνει διαφημίσεις, θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Όμως η προσπάθεια να μετατρέψει όσους μοιράζονται μια συνδρομή σε ενεργούς συνδρομητές, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Πρόσφατη μελέτη του ομίλου ερευνών αγοράς Kantar διαπίστωσε ότι η νέα πολιτική του Netflix του κόστισε ένα εκατομμύριο χρήστες στην Ισπανία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση περίπου 15% των συνολικών χρηστών στη χώρα.

Μένει να δούμε πώς θα γίνει δεκτή η πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από τις χώρες που προστέθηκαν πρόσφατα στο στόχαστρο του Netflix.

  • Haha 14
  • Sad 1