Οι εταιρείες Netflix και Tender Claws ανακοίνωσαν στα πλαίσια της Stranger Things Day ότι ένα νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που βασίζεται στην εξαιρετικά δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Stranger Things πρόκειται να λανσαριστεί στα τέλη του 2023.

Την ανάπτυξη του τίτλου έχει αναλάβει η Tender Claws, η οποία είναι γνωστή για τα adventures The Under Presents και Tempest , τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας Virtual Virtual Reality και Virtual Virtual Reality 2 αλλά και το ψηφιακό κατοικίδιο επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά Tendar κ.ά. Το Netflix από τη μεριά του έχει διαθέσει διάφορά mobile παιχνίδια με θεματολογία από τη σειρά Stranger Things συμπεριλαμβανομένων των Stranger Things: The VR Experience και Stranger Things 3: The Game.

Στο νέο παιχνίδι δράσης/ψυχολογικού τρόμου των Netflix και Tender Claws που πρόκειται να διατεθεί στα τέλη του 2023, οι παίκτες θα αναλάβουν τον ρόλο του Vecna με στόχο να πάρουν εκδίκηση από την Eleven και τους κατοίκους της πόλης Hawkins.

«Παίξε ως Vecna σε αυτή τη νέα περιπέτεια Stranger Things σε VR» διαβάζουμε στη περιγραφή του βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Γίνε εξερευνητής άγνωστων πραγματικοτήτων καθώς σχηματίζεις το “hive mind” και εξημερώνεις το κενό. Εισέβαλε στα μυαλά και δημιούργησε εφιάλτες στην προσπάθεια σου να εκδικηθείς την Eleven και το Hawkins. Το Stranger Things VR είναι ένα παιχνίδι ψυχολογικού τρόμου/δράσης που αναπτύχθηκε από την Tender Claws και έρχεται σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες VR τον χειμώνα του 2023».

Εκτός από το Stranger Things VR, ανακοινώθηκε και η διάθεση -αποκλειστικά στο Netflix- του Stranger Things: Puzzle Tales για φορητές συσκευές και κινητά. Πρόκειται για ένα αλλιώτικο, όπως λέει η εταιρεία, RPG Match-3. «Αναμετρήσου με τον demogorgon, παίξε μυστηριώδεις αποστολές, μάζεψε χαρακτήρες κι ανακάλυψε νέες ιστορίες σ' αυτό το στιλιζαρισμένο, εμπνευσμένο από το Hawkins παιχνίδι περιπέτειας».

 

  • Confused 1