Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Recode και την Wall Street Journal, η δημοφιλής εταιρεία music streaming Spotify βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας podcasting, Gimlet Media έναντι $200 εκατομμυρίων.

Αν το Spotify καταφέρει να ολοκληρώσει την εξαγορά, θα είναι η πρώτη φορά που έχει αγοράσει άλλη εταιρεία. Το Recode υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο ωστόσο υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, και πως δεν είναι απίθανο οι συζητήσεις να φτάσουν και σε αδιέξοδο.

Η αξία της Gimlet εκτιμάται κοντά στα $70 εκατομμύρια μετά την εισροή κεφαλαίων το 2017. Είναι η εταιρεία πίσω από μερικά από τα πιο δημοφιλή podcast αφηγηματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της εκπομπής που περιστρέφεται γύρω από την ποπ κουλτούρα και την τεχνολογία, Reply All.

Εκτός από τις σταθερές εκπομπές podcast, υπάρχουν και ορισμένες που τρέχουν σε περιορισμένα «επεισόδια», όπως για παράδειγμα το ψυχολογικό θρίλερ Homecoming, που αργότερα έγινε τηλεοπτική σειρά στο Amazon Prime. Αν και το Spotify φιλοξενεί εδώ και καιρό προγράμματα audio, η εξαγορά θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη επέκταση του Spotify που σχετίζεται με podcasts.

Engadget