Το Spotify παρουσιάζει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται "Jam", η οποία επιτρέπει στους φίλους να επιμελούνται μία λίστα και να ακούνε μαζί μουσική σε πραγματικό χρόνο.

Με το Jam, έως 32 χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν κομμάτια σε μια κοινή “ουρά”, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι συμμετέχοντες, είτε είναι φυσικά μαζί σε ένα πάρτυ για παράδειγμα, είτε απομακρυσμένα. Η δυνατότητα έναρξης ενός Jam επεκτείνεται στους συνδρομητές του Spotify Premium παγκοσμίως, οι οποίοι μπορούν να προσκαλέσουν τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή χρήστες να συμμετάσχουν. 

Οι κάτοχοι λογαριασμού Premium μπορούν να ξεκινήσουν μια κοινή συνεδρία ακρόασης επιλέγοντας ένα τραγούδι ή μια λίστα αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, πατώντας το εικονίδιο του ηχείου ή το μενού με τις τρεις τελείες και επιλέγοντας "Start a Jam". Όσοι βρίσκονται στο ίδιο WiFi θα κληθούν αυτόματα να συμμετάσχουν και να προσθέσουν τραγούδια μόλις ανοίξουν την εφαρμογή του Spotify, κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ εύκολη. Για απομακρυσμένους συμμετέχοντες, ο οικοδεσπότης μπορεί να δημιουργήσει έναν κοινόχρηστο κωδικό QR ή έναν σύνδεσμο web για να τους προσκαλέσει στο Jam.

Παρόλο που έχει σχεδιαστεί ως εμπειρία συνεργασίας, ο οικοδεσπότης διατηρεί τον έλεγχο του Jam. Μπορεί να αλλάξει τη σειρά αναπαραγωγής των κομματικών που συνεισφέρουν οι συμμετέχοντες και να αφαιρέσει όσα θεωρούν ότι δεν ταιριάζουν. Οι οικοδεσπότες αποφασίζουν ποιος επιτρέπεται να συμμετέχει στη συνεδρία, αν και η ακριβής διαδικασία για την απομάκρυνση κάποιου δεν είναι ακόμη σαφής. Για πιο ανοιχτή επιμέλεια, οι οικοδεσπότες μπορούν να ενεργοποιήσουν το "Guest controls" για να αφήσουν όλους τους χρήστες να αναδιατάξουν ή να διαγράψουν κομμάτια.

Καθώς το Jam αναπτύσσεται τις επόμενες ημέρες, οι συνδρομητές Spotify Premium σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να επωφεληθούν από τη νέα λειτουργία κοινής ακρόασης με φίλους. Η λειτουργία βοηθά τις λίστες αναπαραγωγής να μοιάζουν πιο δυναμικές και κοινωνικές, ενώ παράλληλα επιτρέπει την ανακάλυψη νέας μουσικής 

Το Jam παρέχει έναν νέο τρόπο για να διαφοροποιήσει το Spotify την υπηρεσία Premium πέρα από την αφαίρεση των διαφημίσεων και το κατέβασμα τραγουδιών και podcasts για ακρόαση χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο Internet. Οι κοινές εμπειρίες ακρόασης έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, ιδίως μεταξύ των νεότερων δημογραφικών ομάδων ενώ ανταγωνιστές του Spotify όπως το Apple Music προσφέρουν ήδη παρόμοια κοινωνικά χαρακτηριστικά. 

  • Like 1