Ήρθε η εποχή του χρόνου, όταν αρχίζουν να βγαίνουν όλες οι συνολικές αναφορές για το έτος που φτάνει στο τέλος του.

Η σύνοψη του Spotify για τη χρονιά, το Wrapped 2022, είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες όμως φέτος, η δημοφιλέστερη streaming υπηρεσίας μουσικής, έχει προσθέσει δύο νέες ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Spotify Wrapped, είναι κάτι που το Spotify στέλνει στους χρήστες του από το 2016. Περιλαμβάνει γραφικά τύπου infographics, διαγράμματα και δεδομένα που αναλύουν την πιο δημοφιλή μουσική και podcast της χρονιάς, καθώς και στατιστικά στοιχεία για το ιστορικό ακρόασης των χρηστών από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι' αυτό, μπορείτε να δείτε την επεξήγησή μας εδώ.

Εκτός από τα συνηθισμένα φιλικά στατιστικά στοιχεία, η εταιρεία έχει προσθέσει ένα νέο διασκεδαστικό χαρακτηριστικό με την ονομασία “μουσική προσωπικότητα”. H λειτουργία αναλύει τον τρόπο που ακούτε και σας αναθέτει έναν από τους 16 τύπους προσωπικότητας, όπως "Περιηγητής" ή "Ειδικός”.

Minutes-Share.jpg.e747d0f41a7fe7a63d0837a65d6eb19f.jpg

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που έχει συμπεριλάβει το Spotify είναι η ανάλυση του τρόπου με τον οποίο ακούτε μουσική κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι η υπηρεσία αναλύει τι τείνετε να ακούτε κατά τη διάρκεια του πρωινού, του απογεύματος και του βραδινού. Ας πούμε ότι σας αρέσει να ξεκινάτε το πρωί με λίγη ροκ, να κινητοποιείστε με λίγη χιπ χοπ το απόγευμα και να χαλαρώνετε με λίγη ποπ μουσική το βράδυ.

Επιπλέον, τα μηνύματα καλλιτεχνών έχουν επιστρέψει για άλλη μια χρονιά. Εδώ καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, ο Kendrick Lamar και ο Bad Bunny ευχαριστούν τους χρήστες που άκουσαν αρκετά τη μουσική τους για να καταφέρουν να μπουν στο Spotify Wrapped.

Αν δεν βλέπετε το Spotify Wrapped, να θυμάστε ότι δεν εμφανίζεται σε όλους τους χρήστες ταυτόχρονα. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε για να δείτε τα προσωπικά στατιστικά σας, μπορείτε να δείτε τα γενικά στατιστικά του Spotify που βασίζονται στα περίπου 450 εκατομμύρια χρήστες του, 195 εκατομμύρια εκ των οποίων είναι συνδρομητές. Από αυτά θα μάθετε ποια ήταν τα κορυφαία κομμάτια της χρονιάς, τους κορυφαίους καλλιτέχνες, τα κορυφαία είδη και πολλά άλλα.