Η υπηρεσία Paramount+ θα επεκτείνει την προσφορά της και στην Ευρωπαϊκή ήπειρο από το 2022 έχοντας λίγη βοήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, η ViacomCBS κατάφερε να κλείσει συμφωνία με το Sky για να λανσάρει την υπηρεσία Paramount+ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστρία, την Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Χάρη στην υπογραφή της σύμβασης, η υπηρεσία streaming θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες του Sky με αντάλλαγμα την επέκταση της συμφωνίας για την προβολή των συνδρομητικών καναλιών της ViacomCBS μέσα από τις πλατφόρμες του όπως το Comedy Central.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν απευθείας συνδρομητές στην υπηρεσία Paramount+ ή θα μπορούν να επιλέξουν κάποιο bundle. Για παράδειγμα οι συνδρομητές του Sky Cinema θα μπορούν να απολαμβάνουν το περιεχόμενο της υπηρεσίας Paramount+ χωρίς πρόσθετες χρεώσεις ενώ οι υπόλοιποι συνδρομητές του Sky θα χρειαστεί να το προσθέσουν στους λογαριασμούς τους. Η ViacomCBS δεν παρείχε λεπτομέρειες για τις τιμές ή για διαφορές στο τοπικό περιεχόμενο αν και η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συνεργασίες με… ανταγωνιστές για να προβάλλουν δικές της παραγωγές μέσω των πλατφορμών τους, όπως για παράδειγμα είναι τα Netflix και Amazon Prime Video που έχουν τα δικαιώματα να προβάλλουν τα Star Trek: Discovery, Picard και Lower Decks στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα.

Η υπηρεσία Paramount+ είναι ήδη διαθέσιμη στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ρωσία, στην Ουγγαρία και σε χώρες της Μέσης Ανατολής ωστόσο η συγκεκριμένη επέκταση ενδέχεται να είναι η σπουδαιότερη για την εταιρεία καθώς η Ευρωπαϊκή αγορά είναι μία τεράστια αγορά για τις υπηρεσίες streaming και η επιρροή του Sky στην περιοχή ενδέχεται να βάλει την Paramount+ στον χάρτη, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει. Ενδεχομένως η υπηρεσία να μην μπορεί να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως το Netflix ή το Amazon Prime Video στην Ευρώπη ωστόσο ενδέχεται να αποτελέσει πονοκέφαλο για άλλες υπηρεσίες όπως το HBO Max.

e6ee6410-f60e-11eb-9e1f-40b5d6f60a02.jpg

Σε άλλα νέα που αφορούν ην υπηρεσία Paramount+, οι δημιουργοί της σειράς South Park, Trey Parker και Matt Stone δύο δεκαετίες μετά την ταινία Bigger, Longer and Uncut (την μοναδική ταινία South Park μέχρι σήμερα) υπέγραψαν συμφωνία με την ViacomCBS για να αναλάβουν την παραγωγή 14 ταινιών direct-to-streaming μέχρι το 2027. Η εξαετής συμφωνία υποστηρίζει το Bloomberg ξεπερνάει τα $900 εκατομμύρια.