Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, με τον Όμιλο ANTENNA να ανακοινώνει πριν λίγο και επίσημα ότι όλοι οι αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Κατάρ, θα μεταδοθούν παράλληλα και από την ελεύθερη συχνότητα του ANT1.

Η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η streaming υπηρεσία του Ομίλου, του ANT1+, με προβλήματα στη μετάδοση αρκετών αγώνων, αρχής γενομένης από τον αγώνα Αγγλία - Ιράν όπου η υπηρεσία κατέρρευσε. Και στα υπόλοιπα ματς όμως, το streaming διακρίνονταν από πολλά τεχνικά προβλήματα όπως και στην περίπτωση του αγώνα της Αργεντινής με τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, ο λόγος των τεχνικών προβλημάτων είναι ο μεγάλος όγκος ζήτησης. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια μετάδοσης αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δημιουργήθηκαν τεχνικά προβλήματα στο ΑΝΤ1+. Η εταιρία του εξωτερικού που ανέλαβε το development της πλατφόρμας δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στον μεγάλο όγκο ζήτησης που υπήρξε. Η αδυναμία αυτή προκάλεσε αναστάτωση στους χρήστες του ΑΝΤ1+ και γι’ αυτό ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ αντέδρασε από την πρώτη μέρα, δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση στη θέαση των αγώνων. Η ομάδα του ΑΝΤ1+  συνεχίζει να εργάζεται για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν».

Στην ανακοίνωση, ο Όμιλος ANTENNA αναφέρει ακόμα ότι «όσοι πήραν την 6μηνη προσφορά, με 50% έκπτωση, από τις 17 Οκτωβρίου 2022, αλλά και σε όλους εκείνους που θα εγγραφούν στο ΑΝΤ1+ έως και τις 6 Δεκεμβρίου 2022, θα λάβουν αυτόματη και δωρεάν επέκταση της συνδρομής τους για επιπλέον 3 μήνες».  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και στο δελτίο τύπου γίνεται αναφορά στη μετάδοση «όλων των αγώνων» από τη συχνότητα του ANT1, αυτό δεν ισχύει από τη στιγμή που από την 3η αγωνιστική και μετά, πολλοί αγώνες θα διεξάγονται την ίδια ώρα. Μετά από σχετικό ερώτημα, ενημερωθήκαμε ότι στην περίπτωση αυτή ένας από τους δύο αγώνες θα μεταδίδεται από τη streaming υπηρεσία του ANT1+. 

  • Like 1
  • Sad 1