Από τότε που λανσάρισε το Halo το 2001, η Microsoft προσπαθούσε να μεταφέρει στη μεγάλη (ή στη μικρή οθόνη) το εξαιρετικά δημοφιλές sci-fi shooter των Bungie και 343 Industries.

Μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες για να γίνει κινηματογραφική ταινία, το Halo τελικώς οδεύει προς τη «μικρή οθόνη» για το Paramount+ με την ιστορία να «επιστρέφει» στην εποχή που τόσο η ζωή του Master Chief αλλά και του πολέμου μεταξύ της ανθρωπότητας και της αυτοκρατορίας των Covenant ήταν… «απλούστερη».

Αυτό ωστόσο που έχει ενδιαφέρον σχετικά με την τηλεοπτική σειρά Halo (Halo The Series) είναι ότι δεν αποτελεί κάποια συνέχεια του 20ετούς timeline του γνωστού game franchise αλλά και των συνοδευτικών βιβλίων αλλά αποτελεί ξεχωριστό timeline που ονομάζεται «Silver Timeline» καθώς προέρχεται από την Silver Team, το τρίο των στρατιωτών Spartan-II που θα συντροφεύσουν τον Master Chief, John-117 (τον μεγαλύτερο ήρωα της ανθρωπότητας απέναντι στον εξωγήινο εχθρό που θα υποδυθεί ο Pablo Schreiber) στην τηλεοπτική σειρά. Έτσι, ο Master Chief δεν θα έχει μαζί του την γνωστή ομάδα Blue Team που αποτελείται από τους Linda, Fred και Kelly αλλά την Silver Team, η οποία αποτελείται από τους Riz-028 (Natasha Culzac), Vannak-134 (Bentley Kalu) και Kai-125 (Kate Kennedy). Αν και τα timelines είναι παρόμοια, εντούτοις ορισμένα στοιχεία στην τηλεοπτική σειρά θα είναι διαφορετικά ή ελαφρώς διαφορετικά, με τους Master Chief και Cortana για παράδειγμα να αναζητούν τον δακτύλιο Halo παρά να τον ανακαλύπτουν τυχαία.  

Αυτό ωστόσο που παραμένει άγνωστο, είναι αν η σειρά πρόκειται να προσφέρει κάτι καινούριο στο γνωστό franchise, πέρα από το να ξαναπαρουσιάσει τα γεγονότα που γνώρισαν μέσα από το παιχνίδι πολλά εκατομμύρια παικτών από όλον τον κόσμο από τότε που ήταν παιδιά. Κάθε πάντως παιχνίδι Halo, έφερνε πάντα κάτι καινούριο για να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των παικτών και όσων αγαπούν τη σειρά.

Στη σειρά, που θα κάνει πρεμιέρα στο Paramount+ στις 24 Μαρτίου, πρωταγωνιστούν οι Pablo Schreiber (Master Chief), Natascha McElhone (Dr, Halsey, δημιουργός του προγράμματος Spartan και της Cortana), Jen Taylor (Cortana), Bokeem Woodbine (Soren-066) και άλλοι.

 

  • Like 9