Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η WarnerMedia είναι εκείνη που έκλεισε αποκλειστική πολυετή συμφωνία με το στούντιο παραγωγής του J.J. Abrams και της γυναίκας του Katie McGrath, Bad Robot.

Η WarnerMedia που αποτελεί θυγατρική του ομίλου AT&T ανακοίνωσε επίσημα ότι υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με τον CEO της Bad Robot, J.J. Abrams και με την co-CEO της εταιρείας, Katie McGrath, η οποία θα ισχύει μέχρι το 2024.

Αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν αναφέρθηκε στο οικονομικό αντίτιμο της συμφωνίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τhe Hollywood Reporter, το ποσό ενδέχεται να έφτασε τα $250 εκατομμύρια, που είναι ιδιαίτερα υψηλό, αν ληφθεί υπόψη ότι μιλάμε για μία 5ετή συμφωνία. Λέγεται πάντως ότι το ποσό μπορεί να αυξηθεί σημαντικά αν τα projects (σειρές, κινηματογραφικές ταινίες) που θα προκύψουν από τη συνεργασία «πιάσουν» τους συμφωνημένους στόχους από άποψη απόδοσης.

Το στούντιο παραγωγής Bad Robot θα εργαστεί πάνω σε διάφορα τηλεοπτικά πρότζεκτ για όλες τις πλατφόρμες της WarnerMedia, συμπεριλαμβανομένης και της νέας υπηρεσίας streaming, HBO Max και των καλωδιακών καναλιών της. Ο J.J. Abrams λέει πως η εταιρεία του θα αναλάβει την παραγωγή δραματικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών αλλά και κωμωδιών, καθώς και άλλου τηλεοπτικού ψηφιακού περιεχομένου ή ακόμα και παιχνιδιών.

Η Bad Robot αναζητούσε έναν τέτοιον συνεργάτη για να υπογράψει κάποια μεγάλη συμφωνία από το 2018, και σύμφωνα με αναφορές είχε προτάσεις και από τις εταιρείες Amazon, Disney και Netflix. Τον περασμένο Ιούνιο μάλιστα έγινε γνωστό ότι ήρθε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Apple, αλλά η τελευταία φαίνεται να έχασε στο νήμα από την WarnerMedia που έκανε καλύτερη προσφορά.

Στις δουλειές του J.J. Abrams συμπεριλαμβάνονται οι σειρές Alias και WestWorld, και πρόσφατα κάποιες ταινίες Star Trek και Star Wars.

Engadget | The Verge

  • Like 1