Η Activision ανακοίνωσε ότι χάρη και στο τελευταίο Call Of Duty, το γνωστό franchise συνολικά έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εσόδων από πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Call Of Duty: Advanced Warfare κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα και τα έσοδα από τις πωλήσεις όλων των παιχνιδιών του franschise έφτασαν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Activision. Τα έσοδα αφορούν σε όλους τους τίτλους της σειράς παιχνιδιών Call Of Duty από τότε που έκανε την εμφάνιση του το πρώτο παιχνίδι το 2003.

 

Η Activision έκανε συγκρίσεις μάλιστα με άλλου τύπου franchises στον χώρο της ψυχαγωγίας όπως με τα Hunger Games, Transformers και Iron Man στον κινηματογράφο, χωρίς βεβαίως να αναφερθεί στο γεγονός ότι ένα παιχνίδι κοστίζει $60 ενώ ένα εισιτήριο στον κινηματογράφο είναι αρκετά πιο φθηνό.

 

Ένα στοιχείο που έλαμψε διά της απουσίας του στην ανακοίνωση της Activision ήταν ο αριθμός των πωλήσεων του τελευταίου παιχνιδιού της σειράς Call Of Duty, Advanced Warfare. Για σειρά ετών, η Activision γνωστοποιούσε νούμερα που αφορούσαν στις πωλήσεις μέσα σε 24 ώρες από την διάθεση του τίτλου ή όποτε ο τίτλος ξεπερνούσε έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τις πωλήσεις, αλλά αυτό σταμάτησε από πέρυσι με την διάθεση του τίτλου Call Of Duty: Ghosts που δεν έλαβε τις καλές κριτικές που είχαν λάβει οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς.

 

Παρόλα αυτά, η Activision έκανε γνωστό ότι το Advanced Warfare είναι το μεγαλύτερο "entertainment launch" γενικώς για φέτος, ξεπερνώντας κάθε άλλο παιχνίδι, βιβλίο, μουσική κυκλοφορία ή ταινία σε συνολικά έσοδα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Επίσης γνωστοποίησε ότι με το first-person shooter της έγιναν 370 εκατομμύρια παιχνίδια σε multiplayer mode την πρώτη εβδομάδα που κυκλοφόρησε.

 

Link.png Site: C|Net