Το σχέδιο της Activision Blizzard ενισχύεται από την επιτυχία του Call of Duty: Mobile με τα Crash Bandicoot και Diablo να γίνονται διαθέσιμα σε mobile συσκευές εντός του 2021.

Τα επόμενα χρόνια η Activision έχει βάλει στόχο το mobile gaming. Όπως επιβεβαιώθηκε πρόσφατα σε μία συνάντηση επενδυτών της εταιρίας, ο πρόεδρος Daniel Alegre είπε ότι όλα τα franchise παιχνίδια θα μεταφερθούν στον κόσμο των smartphones κι άλλων mobile συσκευών. Αν και η κονσόλα και ο υπολογιστής παραμένουν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της εταιρίας, φαίνεται ότι η Activision λαμβάνει πολύ σοβαρά την δυναμική του mobile gaming.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε τα franchise μας διαθέσιμα σε δισεκατομμύρια κινητές συσκευές. Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη ευκαιρία μας και επενδύουμε ουσιαστικά για να επωφεληθούμε από αυτό και να μεταφέρουμε όλα τα franchise μας στο κινητό με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι πραγματικά, πολύ σημαντικό για εμάς.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Activision θα επενδύσει στο mobile gaming, έπειτα την επιτυχία του Call of Duty: Mobile. Το shooter παιχνίδι της έχει περισσότερα από 300 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως από την ημέρα που κυκλοφόρησε, πέρυσι. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στην Κίνα τον περασμένο μήνα, οπότε τα downloads είναι πιθανό να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Η Activision επίσης, κατέχει και την King, την εταιρία πίσω από το Candy Crush.

Ποια παιχνίδια αναμένονται να κυκλοφορήσουν πρώτα για mobile συσκευές από την Activision; Τον επόμενο χρόνο θα δούμε το Crash: On The Run, δηλαδή την ευκαιρία για τους χρήστες κινητών να παίξουν τον αγαπημένο τους ήρωα, Crash Bandicoot. Επίσης, ένας τίτλος Diablo για κινητά και tablet βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2018, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των fans. Όσον αφορά άλλα franchise που θα μπορούσαν να φτάσουν στις mobile συσκευές, η Activision έχει αρκετά να διαλέξει.

Ήδη πέρυσι, είδαμε το Overwatch να κυκλοφορεί για Nintendo Switch. Τα World of Warcraft και StarCraft θα μπορούσαν επίσης να προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα mobile gaming εμπειρία. Επίσης, τόσο ο Tony Hawk όσο και ο Spyro έχουν κυκλοφορήσει για mobile συσκευές οπότε δεν θα ήταν έκπληξη αν δούμε στο μέλλον έναν νέο τίτλο.

  • Confused 1