Αν και η ανακοίνωση του Diablo Immortal δεν έτυχε και ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους φίλους του franchise που χρησιμοποιούν PC, η Blizzard δεν φαίνεται να κάνει πίσω με τα σχέδια που έχει για την πλατφόρμα mobile και ετοιμάζει ένα Pokemon Go-like παιχνίδι Warcraft.

Μετά το σχεδόν καταστροφικό λανσάρισμα του Diablo III για PC το 2012 και την ανακοίνωση του Reaper Souls το 2014 που έφερε κατά κάποιο τρόπο τη λύτρωση, οι φίλοι του franchise περίμεναν ότι θα έχουν μακροπρόθεσμη υποστήριξη και ενδεχομένως και ένα δεύτερο expansion για το τρίτο Diablo. Εξάλλου ήταν ένα παιχνίδι που είχε πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αλλά από το 2014, οι ενημερώσεις και αναβαθμίσεις για το Diablo III ήταν μικρές και σποραδικές και τέσσερα χρόνια αργότερα, η ανακοίνωση της Blizzard για το Diablo Immortal σε μια εποχή που όλοι οι φίλοι της σειράς είναι πεινασμένοι για οποιαδήποτε είδηση σχετικά με το Diablo IV οδήγησε σε μεγάλα ερωτηματικά για το μέλλον του franchise.

Το νέο παιχνίδι Warcraft αναπτύσσεται στα πρότυπα του Pokemon Go από μία νέα ομάδα στο εσωτερικό της εταιρείας (Incubation Team) που δημιουργήθηκε μετά την επιστροφή του Allen Adham το 2016 και που είναι και ο επικεφαλής της. Πρόκειται για το ίδιο τμήμα που βρίσκεται κατά μέρος πίσω από την ανάπτυξη του Immortal (και η Κινέζικη εταιρεία NetEase ανέλαβε μέρος της ανάπτυξης).

Ένας από τους λόγους που στη Blizzard αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ενός παιχνιδιού στο ύφος του Pokemon Go είναι επειδή ο επικεφαλής σχεδιαστής Cory Stocktom είναι φανατικός του παιχνιδιού όμως στην εταιρεία είχαν μία πολύ καλή ιδέα για τα έσοδα που θα μπορούσε να φέρει το spinoff, και τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν άλλα projects. Όπως για παράδειγμα στο Diablo IV που κατά την διάρκεια των ετών έχει αλλάξει και εξελιχθεί αλλά βρίσκεται από ότι φαίνεται κανονικά στο πρόγραμμα. Όπως λένε στο Kotaku, τα σχέδια της εταιρείας για την mobile πλατφόρμα δεν πρόκειται να επηρεάσουν την ανάπτυξη της επόμενης μεγάλης κυκλοφορίας του Diablo, που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία «Fenris» και λέγεται πως θα είναι πιο σκοτεινή από τη προηγούμενη αποφεύγοντας τα "καρτουνίστικα" εφέ. Το Diablo IV δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πάντως μέχρι τουλάχιστον το 2020.  

Engadget

Kotaku