Από ότι φαίνεται η Blizzard ήθελε να δημιουργήσει αρκετό θόρυβο από τα πρώτα λεπτά της εναρκτήριας τελετής στην φετινή BlizzCon και για αυτό ξεκίνησε δείχνοντας στους παρευρισκόμενους ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό trailer για το Diablo IV που αποκαλύπτει την ατμόσφαιρα που θα κυριαρχεί στο παιχνίδι αλλά και άλλα στοιχεία από το επερχόμενο action RPG.

Η Blizzard επιβεβαίωσε την επιστροφή του Diablo στις ρίζες του, και επομένως στην σκοτεινή, γοτθική και μεσαιωνική εκδοχή της Κόλασης καθώς και ότι θα υποστηρίζει τόσο single-player όσο και co-op, που θα επιτρέπει μάλιστα και τις μάχες PVP σε ειδικές ζώνες.

«Το Sanctuary αποτελεί το σπίτι των παικτών του Diablo για περισσότερα από 20 χρόνια, και για εμάς, και αποτελεί απόδειξη του πάθους μας για τη σειρά καθώς και της βαθιάς εκτίμησης που τρέφουμε για την κοινότητα ,που ανακοινώνουμε σήμερα το Diablo IV» δήλωσε ο J. Allen Brack, πρόεδρος της Blizzard Entertainment . «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέψουμε στο σκοτεινό,  και παραδοσιακό gameplay του Diablo που αγαπούν οι παίκτες ενώ παράλληλα θα επεκτείνουμε τον κόσμο και την ιστορία με νέους τρόπους και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερους ανθρώπους να απολαμβάνουν την εμπειρία».

Για την ώρα έχουν επιβεβαιωθεί τρεις κλάσεις χαρακτήρων, οι Sorceress, Barbarian και Druid, που μάλιστα ήταν playable σε ένα demo που διέθεσε οι εταιρεία για τους παρευρισκόμενους στην BlizzCon. Φυσικά, οι gamers θα μπορούν να παραμετροποιήσουν τους χαρακτήρες με όπλα, πανοπλίες, μαγικές ικανότητες και άλλα, με την Blizzard μάλιστα να υποστηρίζει ότι το παιχνίδι θα προσφέρει «endless playability και progression».

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακόμα την ημερομηνία κυκλοφορία του Diablo IV ωστόσο έκανε γνωστό ότι θα διατεθεί για τις πλατφόρμες, PC, Xbox One και PlayStation 4.

Engadget