Η Activision Blizzard θα προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις προσωπικού, εν όψει ενός γενικού πλάνου αναδιάρθρωσης και συγκεντρωτισμού της λειτουργίας της, με στόχο της αύξηση των εσόδων.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα σε διαφορετικά μέρη της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης της Blizzard, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό ποια ακριβώς στούντιο θα επηρεαστούν. Στα τέλη του 2017, η Activision απασχολούσε 9800 εργαζομένους σε όλα της τα τμήματα. Η κίνηση αυτή έχει ως κύριο στόχο την "αύξηση των εσόδων" της εταιρίας, σύμφωνα με ανώνυμο εκπρόσωπο της. Μετά την γνωστοποίηση της είδησης, η μετοχή της Activision κατρακύλησε στα $42.00, σημειώνοντας απώλειες 2.5%.

Σε συνέντευξη τύπου τον περασμένο Νοέμβριο, η Activision ανακοίνωσε ότι τίτλοι-κλειδιά όπως το Overwatch και το Heartstone, υπέφεραν από στάσιμο έως μειωμένο αριθμό ενεργών παικτών. Μετά και τις απογοητευτικές πωλήσεις του Destiny 2: Forsaken, η εταιρία έλυσε την συνεργασία της με την Bungie, μία κίνηση που μπορεί να κοστίσει ετήσια έσοδα άνω των $400 εκ. για την εταιρία. Μέσα από τις συγχωνεύσεις με άλλους developers τα τελευταία χρόνια, όπως Blizzard και King Digital, η Activision έδωσε μεγάλη αυτονομία στα διάφορα τμήματα της, υπό την καθοδήγηση του CEO της, Bobby Kottick.

Η Activision Blizzard δεν είναι η μοναδική εταιρία βιντεοπαιχνιδιών που ταλανίζεται από οικονομικές δυσκολίες. Η ΕΑ είδε την μετοχή της να "βυθίζεται" 13% την Τετάρτη, έπειτα από την παραδοχή της ότι μερικές από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες της για φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Battlefield V και FIFA 19, απέδωσαν κατώτερα του αναμενόμενου. Η Take-Two Interactive ανακοίνωσε παρόμοιες απώλειες, με τις προβλέψεις της για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου, να μειώνονται κατά $100 εκ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο, έρχονται να υπενθυμίσουν ότι η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών παραμένει ακόμη ευαίσθητη και "απροστάτευτη" απέναντι σε τέτοιου είδους "σοκ", κυρίως εξαιτίας της απρόβλεπτης καταναλωτικής συμπεριφοράς των gamers, απέναντι σε νέες κυκλοφορίες.

GameInformer