Μετά την αρνητική αποδοχή του Warcraft III: Reforged, φαίνεται πως η Blizzard δε θέλει να βιώσει μια παρόμοια κατάσταση

Στα πρόσφατα οικονομικά της αποτελέσματα, η Activision Blizzard τόνισε στους επενδυτές της πως τα Overwatch 2 και Diablo IV δε θα κυκλοφορήσουν τουλάχιστον μέχρι το 2022, σημειώνοντας πως δεν περιμένει τα δύο πολυαναμενόμενα παιχνίδια να είναι μέρος των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2021. Βέβαια η Activision πρόσθεσε πως περιμένουν νέα project από την Blizzard μέσα στο 2022, χωρίς να μοιράζεται κάτι παραπάνω.

Όσον αφορά το Overwatch 2, δεν ανακοινώθηκε ποτέ κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας κι έτσι, δεν πρόκειται για κάποια καθυστέρηση. Το ίδιο ισχύει και για το Diablo IV, για το οποίο αρκετοί fans είχαν ελπίδες να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Η αρχική ανακοίνωση του Overwatch 2 έγινε στη BlizzCon τον Νοέμβριο του 2019. Από τότε, δεν είχαμε κάποιο νέο σχετικά με τον τίτλο και την ανάπτυξή του. Αλλά βασιζόμενοι στο υλικό που παρουσιάστηκε τότε, που έμοιαζε για αναβάθμιση του υπάρχοντος τίτλου, δόθηκε η εντύπωση πως δεν απέχει πολύ η κυκλοφορία του. Κάτι που όπως μάθαμε σήμερα, δυστυχώς δεν ισχύει.

Κι αυτό δεν ξέρουμε τι επίπτωση μπορεί να έχει στο Overwatch, καθώς αν και εμπλουτίζεται σταθερά με επιπλέον υλικό όπως χαρακτήρες, modes και χάρτες, με την πάροδο των χρόνων από την αρχική κυκλοφορία το 2016, οι προσθήκες έγιναν αισθητά πιο αραιές, με το studio να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του Overwatch 2.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως Activision και Blizzard θέλουν το Overwatch 2 να πετύχει και να είναι κερδοφόρο, ειδικά μετά την κατάσταση γύρω από το Warcraft III: Reforged, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτό που υποσχέθηκαν ή περίμενε το κοινό. Αυτό επιβαρύνει κι άλλο την Blizzard με το Overwatch 2, καθώς με στόχο να είναι ένας καλοδουλεμένος τίτλος, οι fans θα πρέπει να κάνουν περισσότερη υπομονή.

  • Like 1