Το παιχνίδι έχει απογοητευτική απόδοση στις αρχικές εκδόσεις των κονσολών, ενώ τα bugs... δίνουν και παίρνουν σε κονσόλες και PC, με το day one patch να μην βοηθάει ιδιαίτερα.

Μετά από τρεις αναβολές κυκλοφορίας για φέτος, το Cyberpunk 2077 κυκλοφόρησε τελικά και εκατομμύρια παικτών ήδη το απολαμβάνουν. Βέβαια, κάποιοι ίσως το απολαμβάνουν λιγότερο από τους υπόλοιπους, καθώς στις αρχικές εκδόσεις PlayStation 4 και Xbox One, το παιχνίδι αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα απόδοσης.

Όπως αναφέρεται από το IGN σε σχετικό άρθρο αλλά και σε ανάλυση του Digital Foundry, το παιχνίδι υποφέρει σε διάφορους τομείς, από χαμηλή ανάλυση και ρυθμό καρέ έως καθυστέρηση στην εμφάνιση textures και bugs κάθε είδους. Συγκεκριμένα, η ανάλυση κυμαίνεται από 900p έως και 720p στο PS4 -αν όχι και παρακάτω, σε περιπτώσεις- με τα καρέ ανά δευτερόλεπτο συχνά να κάνουν «βουτιά» στα 25 και χαμηλότερα έναντι των 30 που θα έπρεπε να διατηρεί σταθερά.

Ένα σύντομο βίντεο παρακάτω δείχνει τη διαφορά μεταξύ των trailers και του παιχνιδιού που εν τέλει κυκλοφόρησε. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις τόσες προωθητικές ενέργειες που αφορούσαν το παιχνίδι, ουδέποτε προβλήθηκε gameplay βίντεο με πηγή τις κονσόλες PS4 ή Xbox One, αντ' αυτού προτιμώντας το Xbox One X, το Xbox Series X ή το PC.

Πέραν της απόδοσης, υπάρχουν προβλήματα σταθερότητας τόσο στις αρχικές κονσόλες όσο και στις νεότερες, ακόμη και στην έκδοση PS4 για παίκτες που παίζουν σε PS5 όπου το παιχνίδι συχνά παύει να λειτουργεί μετά από κάποιες ώρες παιχνιδιού.

Από την άλλη, υπάρχουν bugs σε πολλούς τομείς και ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Ευτυχώς, δεν έχει αναφερθεί -τουλάχιστον σε μεγάλη κλίμακα- κάποιο bug που να εμποδίζει την πρόοδο ή να επηρεάζει τα save files των παικτών, όπως κατά καιρούς έχουμε δει, κι αντ' αυτού περιορίζονται κυρίως σε θέματα γραφικών.

Πολύ συχνά, NPCs που περιπλανιούνται στην πόλη μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά, να παραμείνουν κολλημένοι στη θέση τους ή να εμφανίζονται σε πόζα Τ καθώς δεν έχουν φορτωθεί τα animations τους. Παρόλα αυτά, ο παίκτης μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί τους. Άλλες φορές, χαρακτήρες πεζοί ή ακόμη και οδηγοί αγνοούν την ύπαρξη εμποδίων στο μονοπάτι τους και κολλάνε επάνω τους.

Στο spoiler που ακολουθεί, βρίσκεται ένα σύντομο βίντεο με ένα αρκετά... ενδιαφέρον glitch που δεν θα ήταν καλή ιδέα να το δουν άλλοι γύρω σας. Εμφανίστε το με δικό σας ρίσκοΣτην παρακάτω περίπτωση, το πρόβλημα πηγάζει από το εκτενές character customisation που επιτρέπει στους παίκτες να διαλέξουν όχι μόνο το φύλο του χαρακτήρα τους, αλλά και το είδος γεννητικών οργάνων που διαθέτει, όπως και (σε ένα βαθμό) την εμφάνιση και το μέγεθός τους.

Spoiler

 

 

 

 

Κάποιοι χρήστες αναφέρουν πως το day one patch που είναι ήδη διαθέσιμο βελτιώνει κάπως τα πράγματα, άλλοι όμως λένε πως είτε δεν μπορούν να το κατεβάσουν -πιθανώς λόγω φόρτου στο δίκτυο- είτε δεν βλέπουν κάποια δραματική αλλαγή.

Όπως και με το The Witcher III: Wild Hunt, η πολυπλοκότητα και η φιλοδοξία του παιχνιδιού δυστυχώς έρχεται... αγκαζέ με τέτοιου είδους προβλήματα. Βέβαια, το The Witcher III δέχτηκε μια σειρά από patches που όχι απλά βελτίωσαν την κατάσταση, αλλά πρόσθεσαν και επιπλέον δυνατότητες για παίκτες που έπαιζαν στις ισχυρότερες εκδοχές των κονσολών. Το Cyberpunk 2077 θα λάβει αντίστοιχο upgrade για PlayStation 5 και Xbox Series X|S μέσα στο 2021, όμως έως τότε, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα θα διορθωθούν και πόσο σύντομα.

 

  • Like 1
  • Haha 15