Το μουσικό κανάλι MTV της Viacom και ο βραβευμένος τηλεοπτικός και κινηματογραφικός παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ ανακοίνωσαν την ίδρυση εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, επιχειρώντας ένα νέο «πάντρεμα» στην ιδιόμορφη σχέση κινηματογράφου - βιντεοπαιχνιδιών.

 

Το δίκτυο του MTV σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια στη νέα εταιρεία αλλά και σε άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την αγορά βιντεοπαιχνιδιών. Σύντομα μάλιστα αναμένεται η κυκλοφορία και στην Ευρώπη του Rock Band, ενός μουσικού παιχνιδιού που χάρη στη σφραγίδα του MTV και τον πλούτο περιεχομένου λόγω των δικαιωμάτων που παρέχει το κανάλι, έχει ήδη προδιαγεγραμμένη την καλή πορεία των πωλήσεων και κέρδους που θα αποφέρει στους εκδότες.

 

Η αλήθεια είναι ότι η κινηματογραφική βιομηχανία δεν είχε ποτέ τις καλύτερες των σχέσεων με τους παραγωγούς και σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών, όπως φαίνεται από τις μικρές πωλήσεις που σημείωσαν τα μέτρια κατά γενική ομολογία παιχνίδια που μεταφέρθηκαν στις κονσόλες από τη μεγάλη οθόνη. Τόσο τα στενά χρονικά περιθώρια όσο και τα περιορισμένα budget δεν έχουν επιτρέψει σε καμία σχεδόν κινηματογραφική παραγωγή να γίνει αντίστοιχη επιτυχία ως βιντεοπαιχνίδι. Θα ήταν ασφαλές να πει κανείς μάλιστα ότι τελικά, ο λόγος μεταφοράς μιας ταινίας στις κονσόλες έχει να κάνει περισσότερο με λόγους εμπορικής προώθησης του κυρίως προϊόντος - της ταινίας - παρά με την επιθυμία δημιουργίας επιπλέον εσόδου από άλλο μέσο.

 

Οι ιθύνοντες του MTV θεωρούν ότι δεν θα ισχύσει το ίδιο στην περίπτωση της νέας εταιρείας, αφού οι τίτλοι παιχνιδιών θα είναι πρωτότυποι. Δεν διευκρινίστηκε το ακριβές ποσό της επένδυσης στο νέο στούντιο, σίγουρα όμως οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, δεδομένου ότι δύο από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς, το Halo3 και το Call of Duty 4, ξεπέρασαν τα είκοσι εκατομμύρια δολάρια σε κόστος παραγωγής, με αντίστοιχα μεγάλα κέρδη από τις πωλήσεις που έφτασαν τα τριακόσια εκατομμύρια δολάρια για το Halo3 μέσα στο πρώτο 24ωρο κυκλοροφίας του.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr