Η Electronic Sports League ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει να ελέγχει τους παίκτες για ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση σε μελλοντικά ανταγωνιστικά events.

Ο οργανισμός δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά, ωστόσο αναμένεται να θεσπίσει νέους κανόνες και μέτρα, για την αστυνόμευση, την εκπαίδευση και την πρόληψη απέναντι στα "αναβολικά" (ουσίες που βελτιώνουν την συγκέντρωση, την προσοχή κ.ά), τουλάχιστον κατά την διάρκεια των διαγωνισμών και των εκδηλώσεων της. Τα νέα έρχονται μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο επαγγελματίας gamer του Counter-Strike, Cory Friesen, σχετικά με αυτόν και την ομάδα του, Cloud 9. Ο Cory Friesen (δείτε στο 7:48 στο video παρακάτω) είπε σε μία συνέντευξη του, ότι όλα τα μέλη της ομάδας του είχαν πάρει Adderall για να βελτιώσουν την απόδοση τους κατά την διάρκεια ενός τουρνουά στην Πολωνία.

 

Η Anna Rozwandowicz της Electronic Sports League επίσης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να λάβει μέτρα για να τιμωρήσει τον Cory Friesen και την ομάδα του, Cloud 9, αφού είναι δύσκολο να βρεθούν ίχνη της σχετικής ουσίας μετά από μέρες.

 

 

Από ότι φαίνεται πάντως, οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα sports –π.χ τους αγώνες ταχύτητας των 100 μέτρων- και στα eSports έχουν αρχίσει να θολώνουν, τουλάχιστον όσον αφορά στις ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση, και θα πρέπει κάθε διοργανώτρια αρχή, σε παγκόσμιο επίπεδο, να αναλάβει δράση πριν γίνει κάτι πραγματικά κακό, και δεν εννοούμε απλώς μερικές “κάλπικες” νίκες.

 

Link.png Site: Engadget