Η Rockstar και το δημοφιλές της franchise Grand Theft Auto έχουν κινήσει το έντονο ενδιαφέρον της Electronic Arts που επιθυμεί να εξαγοράσει την Take Two Games, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τζον Ριτσιτιέλο.

 

Η TakeTwo πάντως έχει ήδη απορρίψει την πρώτη προσφορά της EA, θεωρώντας ότι το ποσό εξαγοράς δεν αντιπροσώπευε την πραγματική αξία της εταιρείας. Μάλιστα, το αφεντικό της Take Two, Στράους Ζέλνικ, συνέστησε στην EA να περιμένει μέχρι την κυκλοφορία της τέταρτης συνέχειας του Grand Theft Auto, στα τέλη Απριλίου. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι τεράστια επιτυχία, με προβλεπόμενες πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων.

 

Η Take Two αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τέσσερα από τα καλύτερα στούντιο της αγοράς: Τη Rockstar, δημιουργούς του Grand Theft Auto, την Irrational που κατασκεύασε το Bioshock, βραβευμένο ως καλύτερο παιχνίδι για το 2007, την Firaxis που αναπτύσσουν τα Sid Meir και Civilization και τέλος τη Visual Concepts, που αναπτύσσει μεταξύ άλλων έναν από τους καλύτερους τίτλους για μπάσκετ, τη σειρά 2K.

 

Η Electronic Arts δεν κρύβει ωστόσο ότι ο κύριος λόγος εξαγοράς της Take Two είναι η Rockstar, ενώ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι οι αθλητικοί τίτλοι της Visual Concepts δεν αποτελούν πρωτεύοντα στόχο.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr