Την ολοένα και μεγαλύτερη διάδοση αλλά και σημασία των eSports έρχεται να επιβεβαιώσει και η νέα κίνηση του αθλητικού τηλεοπτικού δικτύου ESPN.

Ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με την γνωστή εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών EA, το ESPN θα προχωρήσει στη μετάδοση τουρνουά του παιχνιδιού FIFA στα περισσότερα από τα κανάλια του όπως το ESPN, ESPN2, ESPN Deportes (ισπανόφωνο) αλλά και το ESPN3 που μεταδίδεται αποκλειστικά στο Internet. Αποτελώντας μια σημαντική αλλαγή στην «κουλτούρα» του δικτύου, η κίνηση αυτή του ESPN έρχεται να αποτελέσει συνέχεια στην παρουσίασης ενότητας στην ιστοσελίδα του που προωθεί τον ανταγωνισμό στα βιντεοπαιχνίδια, καλύπτοντας μάλιστα και αρκετά πρωταθλήματα απ' ολόκληρο τον κόσμο.

 

Από την πλευρά της EA, η κίνηση αυτή αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο τη δημοτικότητα του παιχνιδιού της, ειδικά ανάμεσα στους φίλους του FIFA που χρησιμοποιούν τη λειτουργία Ultimate Team. Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το ESPN επέλεξε η πρώτη μετάδοση να συμπέσει χθες με την έναρξη του Super Bowl, ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του κόσμου.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τις μεταδόσεις των αγώνων του Ultimate Team Championship Series καθώς και τους τρόπους παρακολούθησής του, από την παρακάτω ιστοσελίδα.

 

Link.png Site: EA
Link.png Site: Engadget