Το FIFA 23 δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, αλλά η Electronic Arts προετοιμάζεται ήδη για το μέλλον της σειράς.

Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία με το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου LaLiga - το οποία φιλοξενεί εμβληματικούς συλλόγους όπως η Ρεαλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα - για μια "μοναδική στο είδος της, πολυετή συνεργασία". Αυτή θα ξεκινήσει τη σεζόν 2023-2024, με την EA να γίνεται χορηγός και να προστίθεται στον τίτλο του πρωταθλήματος. Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια μια άλλης σημαντικής αλλαγής που θα δούμε του χρόνου, με το ίδιο το παιχνίδι να αλλάζει τίτλο μετά τη μη ανανέωση της συμφωνίας EA και FIFA, με τη δεύτερη να ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα νέο ποδοσφαιρικό franchise. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η EA, του χρόνου το δημοφιλές παιχνίδι ποδοσφαίρου θα κυκλοφορήσει με την ονομασία EA Sports FC, καθιστώντας το FIFA 23 το τελευταίο παιχνίδι της EA με την ονομασία FIFA.

Επιστρέφοντας στη νέα συμφωνία με τη LaLiga, η EA αναφέρει ότι αυτή περιλαμβάνει αρχικά όλα τα απαραίτητα δικαιώματα τίτλων των διοργανώσεων της LaLiga, ένα πλήρες rebranding της LaLiga με την EA Sports, συμπεριλαμβανομένων όλων των λογότυπων, γραφικών, γραμματοσειρών και άλλων οπτικών στοιχείων, ενώ θα προσφέρει επίσης “τις καλύτερες φάσεις” αλλά και κοινές δεσμεύσεις για υποστήριξη πρωτοβουλιών.

Η συμφωνία καλύπτει τις δύο κορυφαίες κατηγορίες ποδοσφαίρου στην Ισπανία μαζί με ένα ετήσιο τουρνουά νέων και επίσημους διαγωνισμούς esports. Η EA αναφέρει ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία θα είναι διαθέσιμες «τους επόμενους μήνες». 

Η LaLiga αποτελεί ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας τεράστιο ενδιαφέρον σε επίπεδο χορηγιών για τις ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτό. Νωρίτερα φέτος έγινε γνωστό ότι το Spotify αγόρασε τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου του εμβληματικού Camp Nou της Βαρκελώνης.

Η EA έχει ανακοινώσει μια σειρά από συνεργασίες το τελευταίο διάστημα καθώς προετοιμάζεται για το μέλλον του ποδοσφαιρικού της franchise. Το FIFA 23 θα περιλαμβάνει αρκετές αξιόλογες συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων γυναικείων πρωταθλημάτων της Αγγλίας και της Γαλλίας αλλά και της επιστροφής της ιταλικής Juventus, η οποία απουσίαζε από τη σειρά FIFA για αρκετά χρόνια. Το FIFA 23 θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου για όλες τις γνωστές πλατφόρμες ενώ η EA αναφέρει ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το EA Sports FC θα είναι διαθέσιμες το επόμενο καλοκαίρι.