Παρότι η Take-Two ήταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Electronic Arts έκανε καλύτερη πρόταση και θα αποκτήσει την εταιρεία των αμέτρητων racing games.

Η Electronic Arts (EA) συμφώνησε με την Codemasters την εξαγορά της δεύτερης, με κάθε επισημότητα. Το πλήρες ποσό ανέρχεται στα 1.2$ δισεκατομμύρια μετρητά, με την τιμή της κάθε μετοχής να υπολογίζεται περίπου στα 7.98$.

Πριν μερικές εβδομάδες, η Take-Two είχε φτάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Codemasters, έναντι 994$ εκατομμυρίων. Μάλιστα, είχε ανακοινωθεί επίσημα πως οι δύο εταιρείες τα είχαν βρει και η διαδικασία αναμενόταν να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. Όμως, η EA είχε άλλα πλάνα.

Με την ένταξη της Codemasters στο δυναμικό της, η EA θα μπορούσε να «ζωντανέψει» franchises που της ανήκουν ή να δοκιμάσει κάτι νέο, ενώ βέβαια η Codemasters φέρνει πολλά δικά της στο «τραπέζι». Είναι η εταιρεία πίσω από τα γνωστά Dirt, Dirt Rally, Grid, Formula One και MicroMachines μεταξύ άλλων, όπως και η μητρική εταιρεία της Slightly Mad Studios που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των Project CARS.

Η τελευταία, μάλιστα, είχε αναπτύξει τα Need for Speed: Shift και Shift 2 για λογαριασμό της EA, μια δεκαετία προτού εξαγοραστεί από την Codemasters. Στην κατοχή της, η Codemasters έχει τα Dirt, Grid και OnRush καθώς και τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ανάπτυξη παιχνιδιών Formula One.

Η σχέση της EA με τα racing games δεν είναι η καλύτερη τα τελευταία χρόνια, κάτι που πολλοί ίσως δεν περίμεναν από την εταιρεία που δημιούργησε το Need for Speed. Τα στούντιο που εργάζονταν πάνω σε παιχνίδια όπως Need for Speed και Burnout πλέον εργάζονται πάνω σε μεγαλύτερα projects της εταιρείας, όπως το Star Wars Battlefront II και τα Battlefield, με την Ghost Games να έχει αναλάβει την ανάπτυξη των Need for Speed.

Έχοντας επενδύσει πολύ στην συνδρομητική της υπηρεσία EA Play, η εταιρεία είναι βέβαιο πως ποντάρει στις σειρές της Codemasters για να εμπλουτίσει την υπηρεσία της και -γιατί όχι;- να αξιοποιήσει το ταλέντο της για να «αναστήσει» τη σειρά Need for Speed που, τα τελευταία χρόνια, δυσκολεύεται να τραβήξει τα βλέμματα (και τα... πορτοφόλια) όπως κάποτε μπορούσε.

Όπως θα συνέβαινε και με την Take-Two, η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 - αν δεν παρουσιαστεί τρίτη εταιρεία με ακόμη καλύτερη προσφορά.

  • Like 3