Πήγαμε στο Red Bull Gaming Sphere στο Λονδίνο για να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το πολυαναμενόμενο Anthem.

Το Anthem είναι ένα online action RPG με στοιχεία shooter που εξελίσσεται σε έναν sci-fi κόσμο στον οποίο η ανθρωπότητα πασχίζει να επιβιώσει. Για τον λόγο αυτό, δημιούργησε τα Javelins, μηχανικές πανοπλίες (exosuits τις λέει το παιχνίδι) που παραπέμπουν σε mechs και χαρίζουν σε εκείνους που τις φορούν – ή καλύτερα, που τις ελέγχουν- εξωπραγματικές δυνάμεις. Ο παίκτης καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε τέσσερις κλάσεις και να παίξει παρέα με άλλους τρεις παίκτες, προστατεύοντας την ανθρωπότητα από κάθε είδους απειλή. 

Οι 4 Κλάσεις 

O Colossus είναι το tank οπότε αν θες να πηγαίνεις πρώτη γραμμή σε όλες τις μάχες τότε αυτός είναι ο χαρακτήρας που πρέπει να επιλέξεις. Ο Ranger τα κάνει όλα και συμφέρει (jack of all trades σαν να λέμε). Ο Storm είναι ο μάγος και ο Interceptor υιοθετεί gameplay με μπόλικο stealth και με βάση την ταχύτητα.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Ben Irving, Lead Producer του Anthem και να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο πολυαναμενόμενο παιχνίδι.

Σύμφωνα Ben Irving, η Bioware είναι γνωστή στον χώρο των Video games για την δημιουργία απίστευτων ιστοριών με σπουδαίους χαρακτήρες και μαγευτικούς κόσμους. Έτσι, πήραμε την τεχνογνωσία της Bioware και δημιουργήσαμε έναν τεράστιο ζωντανό κόσμο, στον οποίο οι παίκτες μπορούν να παίξουν με τους φίλους τους για περισσότερο από 100 ώρες.

Τι λένε οι παίχτες για το Anthem;

- Μέχρι στιγμής το feedback που έχουν πάρει είναι πολύ καλό. Αυτό που αρέσει σε όλους είναι όταν παίρνει κάποιος το χειριστήριο στα χέρια του, ή το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και παίζει, εκπλήσσεται για το πόσο ομαλά είναι όλα στο παιχνίδι. Η κίνηση, τα άλματα ακόμα και οι πτήσεις, προσφέρουν στους παίκτες μια εντυπωσιακή εμπειρία.

Τι γίνεται με τον ανταγωνισμό;

Βλέπουμε ότι όσο πιο πετυχημένο είναι ένα παιχνίδι, τόσο περισσότερο προβολή παίρνει και τόσο περισσότερος κόσμος ασχολείται μαζί του. Αυτό δεν κάνει καλό μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά σε ολόκληρη την βιομηχανία των Video games. Οπότε ο ανταγωνισμός είναι καλό πράγμα και βοηθάει στην προώθηση αυτού του είδους παιχνιδιών και στη συνειδητοποίηση των περισσότερων ανθρώπων που παίζουν.

Τι περιμένετε από το Anthem; 

Έχουμε δημιουργήσει ένα “ζωντανό” παιχνίδι, οπότε περιμένουμε από τους παίχτες να βρουν το Anthem διασκεδαστικό και να μπορέσουν να μείνουν και να παίξουν εκατοντάδες ώρες τόσο εξερευνώντας, όσο και ολοκληρώνοντας τις αμέτρητες αποστολές που είναι διαθέσιμες. Επειδή όπως ανέφερα, είναι “ζωντανό παιχνίδι” για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την βαρεμάρα, έχουμε σχεδιάσει μέσα στους επόμενους μήνες, πολλές προσθήκες έτσι ώστε οι παίχτες να μην χάνουν τον ενδιαφέρον τους.

Θα δούμε PvP και Cross Platform;

Για την ώρα δεν θα υπάρχει ούτε PvP ούτε δυνατότητα Cross-Platform παιχνιδιού. Για το PVP, προτιμήσαμε να δώσουμε απεριόριστη δύναμη στους παίχτες ώστε να μπορέσουν να είναι όσο ισχυροί θέλουν και να παίζουν εναντίον του μηχανήματος όπως θέλουν. Θέλαμε να τα πράγματα να είναι όσο πιο τρελά μπορούσαν να γίνουν. Δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό αν υπήρχε PvP, γι 'αυτό αποφασίσαμε να δώσουμε την απόλυτη ελευθερία στο PvE. Είμαστε όμως ανοιχτοί στο PvP και στο Cross Platform ως κάτι που θα προστεθεί αργότερα. Ππως Θα κάνουμε ό,τι πιστεύουμε ότι είναι σωστό για το παιχνίδι. Αν δούμε ότι ο κόσμος το θέλει τότε θα το προσθέσουμε. 

anthem_3.jpg

Μόνο Multiplayer ή θα μπορώ να παίξω και single player;

Πιστεύουμε ότι το παιχνίδι είναι πιο διασκεδαστικό και καλύτερο όταν παίζεται με τέσσερις παίκτες. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να παίξει ολόκληρο το παιχνίδι, μόνος του. Καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού πάντως θα έχει κάποιος όταν παίξει multiplayer παρέα με τους φίλους του.

Αγαπημένος χαρακτήρας;

Ο Ben, αγαπάει όλους τους χαρακτήρες του παιχνιδιού και δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον. Το μόνο που μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά είναι ότι ο πιο δύσκολος είναι ο Interceptor γιατί έχει πολλές ιδιαιτερότητες και  χρειάζεται περισσότερο χρόνο να τον μάθει κάποιος σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Battle Royale;

Παρά το γεγονός ότι έχουμε δει πολλά παιχνίδια να ξεχωρίζουν με την δημιουργία ενός Battle Royale mode, βλέπει Call Of Duty, Fortnite, Pubg και το νέο APEX Legends, το Anthem δεν έχει στα σχέδιά του κάτι τέτοιο. Ο Ben πιστεύει ότι το μέλλον είναι γεμάτο εκπλήξεις και δεν αποκλείει τίποτα.

Θα το δούμε να γίνεται e-Sport;

Από την στιγμή που δεν υπάρχει υποστήριξη για PvP, το παιχνίδι δεν μπορεί (ακόμα) να γίνει ανταγωνιστικό άρα δεν μπορεί να γίνει και e-Sport.

  • Like 1