Εκτός από παιχνίδια, η Epic θέλει να φέρει ένα εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών στα Windows.

Η Epic πρόσθεσε πέντε νέες εφαρμογές για PC στο Epic Games Store, σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους χρήστες περισσότερα από μόνο παιχνίδια. Εκτός από το indie κατάστημα παιχνιδιών Itch.io που θα προστεθεί στο Epic Games Store, θα υπάρχουν διαθέσιμες και οι εφαρμογές Brave (browser), iHeart Radio, KenShape (εργαλείο δημιουργίας 3D μοντέλων) και Krita (εφαρμογή ζωγραφικής). Οι παραπάνω εφαρμογές είναι οι πρώτες από τότε που η Epic πρόσθεσε το Spotify τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Epic υπόσχεται να προσθέσει περισσότερες εφαρμογές στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου και του Discord. Επίσης, υπάρχει μια νέα ενότητα στο Epic Store αφιερωμένη στις PC εφαρμογές, οπότε είναι ξεκάθαρες οι διαθέσεις της εταιρείας να δημιουργήσει ένα δικό της Windows κατάστημα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα έκπληξη, καθώς ο CEO Tim Sweeney ήταν κάτι που το επιζητούσε αρκετό καιρό. Το κατάστημα της Microsoft απέτυχε να γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για την εγκατάσταση PC εφαρμογών ενώ πασίγνωστες εφαρμογές όπως Adobe Creative Suite, Chrome, Discord και Zoom δεν είναι καν διαθέσιμες.

Η Epic σίγουρα θα αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις με αυτές της Microsoft ώστε να πείσει τους προγραμματιστές να καταχωρούν τις εφαρμογές τους στο κατάστημά της, αλλά ακολουθεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. Η Epic δεν θα κρατά κάποια προμήθεια για τις αγορές που θα γίνονται εντός των εφαρμογών. Έτσι για παράδειγμα ο χρήστης που θα κατεβάσει το Itch.io και θα αγοράσει ένα παιχνίδι, η Epic δεν θα λάβει κάτι ως αντάλλαγμα. Μία προσέγγιση όπου η εταιρεία θέλει να δει και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα και λογικό θα έλεγε κανείς.

Η δίκη μεταξύ Apple και Epic ξεκινά στις 3 Μαΐου, αφού η Epic μήνυσε την Apple για την κατάργηση του Fortnite από το App Store. Η Epic είχε προσθέσει ένα σύστημα άμεσων πληρωμών στο διάσημο παιχνίδι της, με το οποίο απέφευγε να πληρώνει την προμήθεια του 30% που ζητά η Apple, μία τακτική που παραβίαζε τις πολιτικές της Apple. Η Epic τώρα αμφισβητεί ολόκληρο το μοντέλο του App Store, στην πιο σημαντική νομική πρόκληση που αντιμετώπισε η Apple από τις ημέρες της Xerox.

Στην καρδιά αυτής της νομικής μάχης βρίσκεται η επιπλέον χρέωση του 30% ή αλλιώς ο «φόρος του App Store», που επιβάλλει η Apple για όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται εντός των διαθέσιμων εφαρμογών του App Store. Η Epic κατηγορεί την Apple ότι χρησιμοποιεί μονοπωλιακές τακτικές λόγω της ισχύς που διαθέτει στην αγορά των iOS συσκευών ώστε να κυριαρχήσει και στην αγορά διανομής εφαρμογών. Η Epic θέλει η Apple να επιτρέπει την ύπαρξη ανταγωνιστικών καταστημάτων εφαρμογών σε iOS αλλά και να γίνουν αλλαγές στον «φόρο».

Πάντως, η είδηση της επέκτασης του Epic Games Store στις PC εφαρμογές, έρχεται λίγες ημέρες μετά τις φήμες που θέλουν τη Microsoft να ετοιμάζει ένα νέο κατάστημα Windows. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Microsoft εργάζεται σε μία μεγάλη ανανέωση που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στους προγραμματιστές να καταχωρούν ευκολότερα τις εφαρμογές τους. Αυτή η αλλαγή σημαίνει πως ενδέχεται να δούμε στο Windows Store εφαρμογές όπως Chrome, Firefox ή άλλα προγράμματα τρίτων.

  • Like 1