Οι χρήστες που επένδυσαν σε μία κάρτα γραφικών GeForce RTX θα πρόσεξαν ότι τα παιχνίδια που υποστηρίζουν «ray tracing» είναι για την ώρα ελάχιστα. Παρόλα αυτά, μπορούν να είναι σίγουροι ότι περισσότερα παιχνίδια θα επωφεληθούν από την τεχνολογία από την στιγμή που και η Unreal Engine θα την υποστηρίζει.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία έκδοση «preview» της μηχανής γραφικών Unreal Engine 4 (v4.22) ενσωματώνει τη τεχνολογία «ιχνηλάτησης ακτίνας». Στις σημειώσεις έκδοσης αναφέρεται ότι έχει εφαρμοστεί ένα «low-level layer» πάνω από το DirectX 12 που «παρέχει υποστήριξη για DXR και επιτρέπει την δημιουργία και τη χρήση shaders ιχνηλάτησης ακτίνας (ray generation shaders, hit shaders κ.ά) για την προσθήκη εφέ τύπου «ray tracing». Επίσης επισημαίνεται πληθώρα high-level χαρακτηριστικών ray tracing όπως shadows, reflected shadows, soft shadows, ambient occlusion, real-time global illumination, translucency κ.ά.

Με την υποστήριξη της τεχνολογίας από την Unreal Engine, οι developers θα έχουν σημαντικά ευκολότερο έργο για να την προσαρμόσουν στα παιχνίδια τους, και επειδή ο κατάλογος των παιχνιδιών που υποστηρίζουν τη μηχανή γραφικών της Epic Games δεν είναι μικρός, περιμένουμε αρκετά από αυτά επιτέλους να υποστηρίξουν τις δυνατότητες των νέων καρτών γραφικών της Nvidia.

Τα παιχνίδια που υποστηρίζουν ray tracing –και DLSS που υπόσχεται σημαντική αύξηση στο frame rate- είναι ελάχιστα για την ώρα, όπως το Battlefield V της EA και το Metro Exodus. Το τελευταίο υποστηρίζει και τις δύο τεχνολογίες με τους νέους GeForce 418.91 drivers της Nvidia. Το Shadow of the Tomb Raider δεν έχει ακόμα επωφεληθεί από το ray tracing ή το DLSS παρά τις υποσχέσεις της Nvidia στο λανσάρισμα των νέων καρτών γραφικών GeForce RTX. Για να δούμε…

TechRadar

  • Like 1