Μόλις μία εβδομάδα από τη στιγμή που η Apple έκλεισε το λογαριασμό της Epic Games, η Epic κατέθεσε αίτημα επιβολής περιοριστικών μέτρων, με σκοπό την επαναφορά του Fortnite στο App Store και την επανεργοποίηση του λογαριασμού της.

Στο αίτημα, η EG αναφέρει πως ήταν πρόθυμη να συγκρουστεί με την Apple για λόγους ηθικής τάξης και επίσης πως «βρισκόταν σε καλύτερη θέση από ό,τι πολλές άλλες εταιρίες να αντέξει» τη σύγκρουση. Η Epic περιγράφει την Apple ως εταιρία η οποία κινείται σε μονοπωλιακές κατευθύνσεις, διατηρώντας την κυρίαρχη θέση της στην αγορά με το να «απαγορεύει ρητά την όποια ανταγωνιστική πρόταση» τόσο ως προς τη διανομή των εφαρμογών, όσο και στις αγορές επεξεργασίας των πληρωμών που γίνονται μέσω των εφαρμογών.

Η Epic αναφέρει επίσης πως είναι «πιθανό να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη» εφόσον το Fortnite δεν καταστεί και πάλι διαθέσιμο μέσω του App Store και ότι, «συνολικά, οι ζημίες βαραίνουν κατά κύριο λόγο την Epic», επισημαίνοντας πως ο ημερήσιος αριθμός ενεργών χρηστών του iOS παρουσίασε ήδη μείωση η οποία υπερβαίνει το 60% από τη στιγμή που αφαιρέθηκε η επίμαχη εφαρμογή από το App Store.

Στα μέσα Αυγούστου, το Fortnite εισήγαγε μια επιλογή απευθείας πληρωμών, η οποία παρέκαμπτε το σύστημα πληρωμών της Apple, επιτρέποντας την πραγματοποίηση πληρωμών απευθείας στην Epic Games. Λίγο μετά, η Apple αφαίρεσε την εφαρμογή από το App Store με την αιτιολογία πως παραβίαζε τους όρους χρήσης του App Store, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αγωγή από την Epic, η οποία γρήγορα έλαβε διαστάσεις νομικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο εταιριών.
Η Epic έχει αρνηθεί να αφαιρέσει την επιλογή απευθείας πληρωμών που προσέθεσε στο Fortnite, ενώ η Apple δεν πρόκειται να επαναφέρει την εφαρμογή στο App Store για όσο διάστημα διατηρείται η επίμαχη αυτή δυνατότητα. Η Apple έχει ενημερώσει την Epic πως είναι έτοιμη να «καλωσορίσει το Fortnite πίσω στο iOS» εφόσον η Epic αφαιρέσει την επιλογή απευθείας πληρωμών, επαναφέροντας την εφαρμογή στην πρότερη κατάσταση, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, όμως η Epic αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο.

Το αίτημα επιβολής περιοριστικών μέτρων κατατέθηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας, με την ακροαματική διαδικασία να είναι προγραμματισμένη για τις 28 Σεπτεμβρίου.

  • Haha 6
  • Confused 1