Μετά από μια μικρή περίοδο κλειστών δοκιμών κατά την οποία ήταν διαθέσιμο μόνο στο Galaxy Note9, η beta έκδοση του Fortnite είναι διαθέσιμη για όλα τα συμβατά android smartphones.

Πλέον κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να παίξει το δημοφιλέστερο παιχνίδι των τελευταίων ετών στην android συσκευή του, δε χρειάζεται κάποια πρόσκληση, όμως θα πρέπει να το κατεβάσει όχι από το Play Store αλλά από την επίσημη ιστοσελίδα της Epic Games. Ο λόγος όπως είχε ξεκαθαρίσει η εταιρεία είναι το ποσοστό που παρακρατά η Google όταν πραγματοποιείται μια αγορά μέσω του παιχνιδιού. Το ίδιο θα ήθελε να μπορεί να κάνει και στην περίπτωση του iOS ο ιδρυτής της Epic Games, Tim Sweeney όπως έχει δηλώσει, κάτι που όμως δεν είναι εφικτό εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλλει η Apple στην πλατφόρμα της.

Η Epic έχει κάνει πάντως την όλη διαδικασία εγκατάστασης του παιχνιδιού εξαιρετικά εύκολη, αν και δεν έλειψαν τις περασμένες εβδομάδες, φαινόμενα με αρχεία εγκατάστασης από «περίεργες πηγές» που εγκαθιστούσαν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή του χρήστη. Το μόνο που έχει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος, είναι να επισκεφθεί την ιστοσελίδα fortnite.com/android μέσα από το android smartphone ή tablet και να ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες.

Polygon