Πριν λίγο καιρό, είχαμε δει την εκπληκτική απόδοση και τις δυνατότητες της μηχανής γραφικών Unreal Engine 5 ή UT5 χάρη σε ένα εντυπωσιακό tech demo που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Epic Games και «έτρεχε» στο PlayStation 5.

Με το The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience που είναι διαθέσιμο για κατέβασμα στα PlayStation 5 και Xbox Series X|S μπορούμε να έχουμε μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητες τόσο των νέας γενιάς παιχνιδοκονσολών αλλά και της τεχνολογίας της νέας μηχανής γραφικών της Epic Games.    

Στο εκπληκτικό tech demo που διέθεσε η Epic Games και βασίζεται στο σύμπαν του «The Matrix» της Warner Bros’ σε σενάριο και σκηνοθεσία της Lana Wachowski, βλέπουμε τους Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss να αναπαριστούν τους ρόλους τους ως Neo και Trinity αλλά και να παίζουν -σε ένα αναπάντεχο twist- … τους εαυτούς τους.

Αν και οι χαρακτήρες στο tech demo, μετά την πρώτη εντύπωση που είναι θετική, μοιάζουν όλο και λιγότερο ρεαλιστικοί όσο περνάει η ώρα, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα The Verge, η πόλη και γενικότερα τα περιβάλλοντα είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικά, χάρη στα εκπληκτικά «global illumination» και «real-time ray tracing» της μηχανής γραφικών Unreal Engine 5.

matrix-awakens1.jpg

Αν και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα -μπορείς να περπατήσεις, να τρέξεις, να οδηγήσεις, ακόμα και να πέσεις με το αυτοκίνητο σου πάνω σε άλλα αυτοκίνητα ή κτίρια ή και να… πετάξεις, αλλά δεν μπορείς να προσγειωθείς πάνω σε κτίρια, δεν υπάρχουν καταδιώξεις με αυτοκίνητα, εκτός από μία σκηνοθετημένη, και δεν μπορείς να αποφύγεις σφαίρες, εντούτοις μπορείς να εξερευνήσεις την πόλη που είναι… τεράστια. Η πόλη έχει 7.000 κτίρια, 17.000 οχήματα, 260 χιλιόμετρα δρόμων, 512 χιλιόμετρα πεζοδρομίων, 27.848 λάμπες, 45.073 παρκαρισμένα αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 38.146 μπορούν να οδηγηθούν και να… διαλυθούν, εμβαδόν 15,79 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περίμετρο 14,519 χιλιομέτρων ενώ υπάρχουν 35.000 πεζοί κ.ά.

matrix-awakens3.jpg

Ο χρήστης του tech demo μπορεί να πάρει επίσης μία ιδέα για τις δυνατότητες της μηχανής γραφικών Unreal Engine 5 αλλάζοντας τη γωνία του ήλιου, διάφορα φίλτρα κ.ά. Όπως λέει η Epic Games, η ικανότητα αξιοποίησης της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας για τη δημιουργία τεράστιων ανοικτών κόσμων παρουσιάζει συναρπαστικές δυνατότητες καθώς μπαίνουμε στην εποχή του Metaverse με το The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience να μας προσφέρει μία ιδέα για το πως θα μπορούσε να μοιάζουν οι κόσμοι και οι εμπειρίες στο Metavese. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι περισσότερο stylized όπως στα περιβάλλοντα του Fortnite ή θα μπορούσαν να μοιάζουν τόσο ρεαλιστικά όσο ο φυσικός κόσμος.

Το The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience είναι ένα tech demo που προσφέρει μία ιδέα στους developers αλλά και στους καταναλωτές για το μέλλον του διαδραστικού περιεχομένου, από απίστευτα πλούσιες και πολύπλοκες πόλεις και περιβάλλοντα, μέχρι φωτορεαλιστικά και συναρπαστικά κινηματογραφικά θεάματα. Με τη διάθεση της Unreal Engine 5, οι developers θα έχουν στα χέρια τους τη δύναμη να δημιουργήσουν απίστευτα πλούσιους και πολύπλοκους κόσμους και οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν εκπληκτικές εμπειρίες σύμφωνα με την Epic Games. Μπορείτε να κατεβάσετε το tech demo για PlayStation 5 και Xbox Series X|S από εδώ.

Όσον αφορά την ταινία The Matrix: Resurrections, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου αλλά και στο HBO Max.Το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία της ανέλαβε η Lana Wachowski, η οποία είχε σκηνοθετήσει μαζί με την αδερφή της Lilly Wachowski και τις τρεις προηγούμενες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος του Matrix.

  • Like 6
  • Thanks 2