Η Epic ισχυρίστηκε ότι η Apple έχει απειλήσει στο παρελθόν κι άλλους προγραμματιστές.

Η Epic Games όπως δείχνουν τα πράγματα, βρήκε σύμμαχο στην προσπάθειά της να εμποδίσει την Apple να την αποκλείσει από τα εργαλεία ανάπτυξης προγραμματιστών του iOS. Η Microsoft υπέβαλε δήλωση που υποστηρίζει το αίτημα της Epic να διατηρήσει την πρόσβαση στο κιτ προγραμματιστών (Developers Kit), καθώς η αγωγή της δεύτερης εναντίον της Apple συνεχίζεται. Ο Γενικός Διευθυντής Gaming Developer Experiences, Kevin Gammill, ισχυρίστηκε ότι η Unreal Engine της Epic  ήταν μία «κρίσιμη τεχνολογία» για τον κλάδο και η απώλεια πρόσβασης σε iOS και Mac θα στερούσε από τη Microsoft και άλλους δημιουργούς παιχνιδιών μια βασική μηχανή γραφικών. Αυτό θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για τους προγραμματιστές που αναπτύσσουν αυτή τη στιγμή παιχνίδια βασισμένα στην Unreal.

Η Microsoft και άλλες εταιρίες θα έπρεπε είτε να αναπτύξουν από την αρχή το παιχνίδι, να αφαιρέσουν εντελώς την υποστήριξη για Apple συσκευές ή ακόμη και να ακυρώσουν εξ’ ολοκλήρου το παιχνίδι. Αυτό μάλιστα θα μπορούσε να είναι προβληματικό και για τα παιχνίδια που ήδη κυκλοφορούν. Μπορεί όχι μόνο να αποτραπεί σε χρήστες iOS και Mac να λαμβάνουν τις νέες ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά θα μπορούσε να διασπάσει την αγορά καθώς δεν θα μπορούν να παίζουν με χρήστες που χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες.

Η Epic από την πλευρά της απέρριψε την πεποίθηση της Apple ότι δεν παρείχε στοιχεία σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε η απουσία της Unreal Engine, επισημαίνοντας τόσο τα προηγούμενα έγγραφα όσο και την υποστήριξη της Microsoft ως απόδειξη. Η Epic ισχυρίστηκε επίσης ότι η Apple απειλούσε να αφαιρέσει πολλούς λογαριασμούς προγραμματιστών όταν υπήρχε μόνο μία φερόμενη παραβίαση για έναν από αυτούς. Όπως αναφέρει, η Apple ήθελε να φοβίσει κατά κάποιο τρόπο όποιον προγραμματιστή τολμούσε να αντιταχθεί απέναντί της.

Η Apple στο παρελθόν έχει κατηγορήσει την Epic ότι προσπάθησε να δημιουργήσει μία ψεύτικη κρίση παραβιάζοντας σκόπιμα τους κανόνες του App Store. Είχε αναφέρει μάλιστα ότι οι προγραμματιστές που εργάζονται για να εξαπατήσουν την Apple, θα χάνουν την πρόσβαση.

Δεν είναι βέβαιο αν η υποστήριξη της Microsoft θα βοηθήσει την Epic να επανακτήσει την πρόσβαση. Παρόλο που η υποστήριξή της ίσως μας δείχνει την τάση και την πιθανή επίδραση που θα έχει η απαγόρευση στη βιομηχανία παιχνιδιών γενικότερα, εξακολουθεί να είναι αλήθεια ότι η Epic γνώριζε τις πιθανές συνέπειες της παραβίασης των κανόνων του App Store. Η Epic από την πρώτη ημέρα που η Apple κατέβασε το Fortnite, είχε έτοιμη μία ολοκληρωμένη εκστρατεία αντεπίθεσης τόσο σε επίπεδο marketing όσο και νομικά μέσω της σχετικής αγωγής. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ένα δικαστήριο θα ταχθεί υπέρ της Epic ώστε αυτή να αποζημιωθεί, ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορεί να έχει στηθεί η αγωγή.

  • Like 5