Τα εργαλεία της Unreal Engine παραμένουν για την ώρα “ασφαλή”, ωστόσο το Fortnite δεν επιστρέφει στο App Store, όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

Με την Apple να απειλεί την Epic ότι στο τέλος του μήνα θα διαγράψει τους λογαριασμούς developer της και θα αναστείλει την πρόσβασή της στα εργαλεία ανάπτυξης των MacOS και iOS σε ό,τι αφορά την Unreal Engine, όπως ήταν αναμενόμενο η δεύτερη θορυβήθηκε. Κατέφυγε λοιπόν στη δικαιοσύνη, ζητώντας προσωρινή αναστολή της απόφασης της Apple, τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει οριστικά η υπόθεση.

Την αγωγή της Epic εκδίκασε το επαρχιακό δικαστήριο της Νότιας Καλιφόρνιας, απαγορεύοντας για την ώρα στην Apple να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να πλήξει τη μηχανή γραφικών Unreal και τα εργαλεία της. Την ίδια στιγμή βέβαια επέτρεψε την εξακολούθηση του αποκλεισμού του Fortnite από το App Store. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν πως η Epic παρέβη τους όρους του App Store που αφορούσαν το Fortnite και όχι την Unreal.

Ενδεχόμενο μπλοκάρισμα της Unreal από τις πλατφόρμες της Apple θα αποτελούσε τεράστιο πρόβλημα για την Epic, αφού θα υπήρχαν τεράστιες δυσκολίες σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των βασισμένων στη μηχανή της τίτλων. Η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers όρισε την ακρόαση της υπόθεσης μεταξύ των δύο εταιρειών για τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ στην απόφασή της ανέφερε:

Η Epic Games και η Apple είναι ελεύθερες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, όμως η μεταξύ τους διαφωνία δε θα πρέπει να δημιουργήσει χάος για όλους τους υπόλοιπους.

  • Like 2