Αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychophysiology, έδειξε ότι τα άτομα που παίζουν βιντεοπαιχνίδια αρκετές ώρες της ημέρας (περίπου 40 ώρες την εβδομάδα) παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία διατήρησης της εστίασής τους σε μεγάλης διάρκειας δραστηριότητες.

 

Η μελέτη υποστηρίζει τα αποτελέσματα μιας προηγούμενης έρευνας που δημοσιεύθηκε πέρσι και συνέδεε τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια με τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.

 

Οι ερευνητές Rob West, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, και Kira Bailey, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ψυχολογίας, κατέγραψαν την ηλεκτρική δραστηριότητα στους εγκεφάλους 51 ανδρών ηλικίας 18-33 ετών, ενόσω ολοκλήρωναν μια άσκηση εκτίμησης της προσοχής.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν χωρισθεί σε δύο ομάδες: σε εκείνους που ανέφεραν ότι έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια λιγότερο από δύο ώρες την εβδομάδα και εκείνους που έπαιζαν κατά μέσο όρο 43 ώρες την εβδομάδα.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια πολλές ώρες την εβδομάδα παρουσίαζαν μικρότερη ικανότητα συγκέντρωσης της προσοχής.

 

Πηγή: United Press International

 

Source.png Πηγή: healthview.gr