Μία νέα μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα στα δέκα παιδιά που παίζουν βίντεο γκέιμ παρουσιάζουν τυπικά συμπτώματα εξάρτησης, όπως το να ψεύδονται για την αγαπημένη τους συνήθεια, να μην μπορούν να μειώσουν τις ώρες που περνούν παίζοντας, ακόμη και να κλέβουν προκειμένου να αγοράσουν καινούργια βίντεο γκέιμ.

 

Η μελέτη με επικεφαλής τον Ντάγκλας Τζεντίλε, καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Iowa State, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychological Science και χρησιμοποίησε τα στοιχεία από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris σε δείγμα περίπου 1.200 παιδιών, ηλικίας 8 με 18, από τις ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 88% των παιδιών στις ΗΠΑ παίζουν βίντεο γκέιμ τουλάχιστον περιστασιακά και κατά μέσο όρο τα παιδιά παίζουν βίντεο γκέιμ περίπου 13 ώρες την εβδομάδα. Εκείνα που εμφανίζουν συμπτώματα εξάρτησης συνήθως παίζουν τις διπλάσιες ώρες.

 

"Πρόκειται για περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά, που υφίστανται βλάβες σε πολλούς τομείς της ζωής τους και πιθανόν να χρειάζονται κάποιου είδους βοήθεια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζεντίλε.

 

Τα εθισμένα στα βίντεο γκέιμ παιδιά είναι συνήθως αγόρια. Αναφέρουν ότι έχουν προβλήματα συγκέντρωσης στο σχολείο, ότι παίρνουν χαμηλότερους βαθμούς και έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας.

 

Τα παιδιά που είναι εθισμένα στα βίντεο γκέιμ συνήθως έχουν την κονσόλα στο δωμάτιό τους και έχουν δύο φορές και πλέον περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr