Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Rockstar διαθέτει προς πώληση μέσα από το επίσημο κανάλι παροχής παιχνιδιών Steam, το δημοφιλές της παιχνίδι Max Payne 2. Μόνο που στην συγκεκριμένη κόπια που ήταν διαθέσιμη για download για μία περίπου μέρα, το εκτελέσιμο αρχείο του παιχνιδιού είχε την υπογραφή της cracking ομάδας Myth.

 

Η ομάδα είχε κυκλοφορήσει ένα no-cd crack, που επέτρεπε στο παιχνίδι να τρέξει χωρίς να είναι το CD στον υπολογιστή, παρακάμπτοντας το DRM της Rockstar. Το τμήμα του εκτελέσιμου (στην αρχή του αρχείου) με την υπογραφή της ομάδας Myth ανακάλυψε ένας χρήστης της πλατφόρμας Steam και το ανέφερε στο forum της.

 

Ακολούθησαν οι επιβεβαιώσεις πολλών χρηστών, μέχρι να αντιληφθεί η Rockstar τι έχει συμβεί και να αντικαταστήσει την συγκεκριμένη έκδοση με μία παλιότερη, που δεν είναι cracked. Αρκετοί θεωρούν ότι ήταν πιο εύκολο για την εταιρεία να προσφέρει το "σπασμένο" εκτελέσιμο, παρά να αφαιρέσει την προστασία από μόνη της.

 

Η συγκεκριμένη περίπτωση θυμίζει αυτήν της Ubisoft, όταν το 2008 συμπεριέλαβε ένα crack της ομάδας Reloaded στο επίσημο update του Rainbow 6: Vegas 2.

 

Source.png Πηγή: Kotaku Max Payne 2

Link.png Site: Kotaku Max Payne 2 (Update)

Link.png Site: Steam Forums

Link.png Site: Ubisoft Vegas 2