Η Κινέζικη εταιρεία Tencent, επιβεβαίωσε ότι θα εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της δημιουργού του Clash of Clans, Supercell από την Softbank.

Η αξία της Supercell εκτιμάται στα $10,2 δισεκατομμύρια, και αφού ολοκληρωθεί η συμφωνία της εξαγοράς μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2016, η Supercell θα “διατηρήσει ανεξάρτητες τις δραστηριότητες της” και η έδρα της θα παραμείνει στην Φινλανδία. Η εταιρεία Supercell ιδρύθηκε το 2010 στο Ελσίνκι, στην Φινλανδία και κυκλοφόρησε μία σειρά από παιχνίδια για φορητές συσκευές, που απέφεραν στην εταιρεία έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στις αρχές της χρονιάς, η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα τέσσερα παιχνίδια που διατηρεί στην αγορά (τα Class of Clans, Hay Day, Boom Beach και Clash Royale), έχουν συγκεντρώσει συνολικά περισσότερους από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Η Ιαπωνικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Softbank εξαγόρασε το 51% της Supercell έναντι $1,5 δισεκατομμυρίου το 2013, μερίδιο που αυξήθηκε κατά 22% δύο χρόνια αργότερα. Τότε, η αξία της Supercell είχε εκτιμηθεί κοντά στα $5,5 δισεκατομμύρια. Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις πάντως, έκαναν λόγο για αξία περίπου στα $9 δισεκατομμύρια.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Tencent θα είναι ιδιοκτήτης δύο πολύ μεγάλων τίτλων, αφού πρόσφατα εξαγόρασε και την Riot Games του League of Legends. Πρόκειται για το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αγορά PC, με $1,63 δισεκατομμύρια σε έσοδα την περασμένη χρονιά, που προήλθαν περισσότερο από αμφιλεγόμενες in-app αγορές, παρά από τις πωλήσεις του τίτλου. Η εταιρεία επίσης κατέχει μερίδιο στην Activision Blizzard του World of Warcraft καθώς και στην Epic Games.

Όσον αφορά στην Ιαπωνική Softbank, έχει $80 δισεκατομμύρια σε χρέη, εξαιτίας και της εξαγοράς της Αμερικάνικης εταιρείας Sprint έναντι $22 δισεκατομμυρίων, οπότε προσπαθεί να βρει τρόπους να τα μειώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να πουλήσει και το μερίδιο της στην Alibaba, που εκτιμάται στα $8,8 δισεκατομμύρια.