Εξήγηση για τις χαμηλές πωλήσεις του PS Vita και τις σημαντικά λιγότερες σε σύγκριση με το παρελθόν του Nintendo 3DS, προσπαθεί να δώσει η εταιρεία ερευνών App Annie.

Με βάση και το παραπάνω σχεδιάγραμμα, οι καταναλωτές δείχνουν σαφή προτίμηση στα smartphones και τα παιχνίδια που αυτά διαθέτουν, κάτι που οδηγεί τις φορητές κονσόλες της Sony και της Nintendo σε δεύτερη μοίρα. Τα στοιχεία του App Annie καταδεικνύουν ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα για αγορά παιχνιδιών από το App Store της Apple και το Play Store της Google, απ' ότι αν αγόραζαν παιχνίδια για φορητές κονσόλες.

 

Σύμφωνα με το App Annie, αν και μόνο η αγορά παιχνιδιών από το Play Store, ξεπέρασε τις αγορές τίτλων για φορητές κονσόλες το δεύτερο τρίμηνο του 2013, εντούτοις οι αγορές παιχνιδιών από το App Store συνεχίζουν να ξεπερνούν και τις δύο αυτές κατηγορίες, φέρνοντας αρκετά περισσότερα κέρδη στην Apple.

 

Τον περασμένο Ιούλιο, τα downloads από το Google Play Store είχαν ξεπεράσει αυτά του App Store της Apple, με τα κέρδη όμως του τελευταίου να είναι 2.3 φορές περισσότερα. Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι τα παιχνίδια εξακολουθούν να είναι ο κινητήριος μοχλός των οικοσυστημάτων της Apple και τη Google, αποτελώντας το 40% των συνολικών downloads. Τα κέρδη αντίστοιχα που αντιστοιχούν σε πωλήσεις παιχνιδιών σημείωσαν σημαντική αύξηση από το πρώτο στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και αποτελούν το 70% των συνολικών εσόδων και για τα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα.

 

Link.png Site: http://www.macrumors.com/2013/08/21/spending-on-ios-and-google-play-games-now-4x-handheld-console-games/[/url]']Macrumors