Ευθυγραμμιζόμενος με τις απόψεις στελεχών των Take-Two, EA και Ubisoft, ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, επαινεί τα επερχόμενα και ισχυρότερα PlayStation 4 και Xbox One.

Σε δηλώσεις του στο Eurogamer, ο Tim Sweeney είπε ότι είναι “εξαιρετικά ενθουσιασμένος” με την προοπτική των νέων κονσολών και τι ενδεχομένως θα σημάνουν για το μέλλον της βιομηχανίας των παιχνιδιών.

 

“Σου παρέχουν τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους” είπε ο Sweeney. “Τον κύκλο αναβάθμισης του PC που εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι θα έχουν πάντα πρόσβαση στο καλύτερο και πιο σύγχρονο hardware και με τα παιχνίδια να μην θεωρούνται απαρχαιωμένα μόλις περάσει ο επταετής κύκλος, μαζί με το γεγονός ότι υπάρχει ένα κουτί που μπορείς να πας και να αγοράσεις –ή δύο κουτιά- με εξασφαλισμένη την εγγύηση ότι όλα θα δουλέψουν. Επιπλέον πιστεύω ότι οι διαμορφώσεις για τους developers είναι πολύ λογικές”.

 

Τόσο το Neo της Sony όσο και το Project Scorpio της Microsoft θα είναι συμβατά με τα παιχνίδια που ήδη διαθέτετε, με αποτέλεσμα αυτό να είναι ένα από τα περισσότερο ελκυστικά χαρακτηριστικά του νέου hardware σύμφωνα με τον Sweeney.

 

“Η βιομηχανία των κονσολών θα αναπτυχθεί και θα διατηρήσει την βάση χρηστών της καλύτερα αν δεν χρειάζεται να κάνει reset στην βάση χρηστών της κάθε επτά χρόνια” είπε. “H Ιδέα του να πετάς τα πάντα και να ξανακάνεις τα πάντα από την αρχή κάθε επτά χρόνια είναι εντελώς τρελή. Επιπλέον, όλα όσα έχουμε κάνει στην Epic με την νέα προσέγγιση ανάπτυξης παιχνιδιών που αφορά αυτά τα online παιχνίδια που θα φροντίσουμε να συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι για να δημιουργήσουμε παιχνίδια που δεν θα είναι απαραίτητο να κάνουμε reset στην βάση χρηστών μας στο μηδέν όταν θελήσουμε να τους προσθέσουμε νέα χαρακτηριστικά”.

 

Το Neo, που είναι η κωδική ονομασία της νέας έκδοσης της κονσόλας της Sony αναμένεται να ανακοινωθεί φέτος. Η Sony ανακοίνωσε το σύστημα λίγες μέρες πριν την έκθεση E3, ωστόσο δεν έδειξε την κονσόλα και δεν την σχολίασε στην έκθεση. Πάντως, σύμφωνα με φήμες ενδεχομένως να την δούμε τον Σεπτέμβριο. Το Scorpio από την άλλη της Microsoft θα διατεθεί την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών σε ένα χρόνο και έξι, επτά περίπου μήνες. Και τα δύο συστήματα θα υποστηρίζουν 4Κ, με τον Tim Sweeney να λέει πως υπάρχει “αξία στο 4K”. Επίσης πρόσθεσε ότι αναμένει κάθε καινούριο παιχνίδι για το Neo και το Scorpio να προσφέρει σχεδόν τρεις φορές καλύτερη ποιότητα γραφικών από τα σημερινά παιχνίδια για τα PS4 και Xbox One. “Είτε το κάνουν μέσω υψηλότερης ανάλυσης, είτε μέσω ομορφότερων pixels εξαρτάται από το κάθε παιχνίδια, και διαφορετικά παιχνίδια θα το εκμεταλλευτούν με διαφορετικούς τρόπους” εξήγησε.

 

Link.png Site: C|Net