Το πρώτο online παιχνίδι για το περιβάλλον είναι γεγονός! Λέγεται Clim City και αν και ανέβηκε στο διαδίκτυο μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, έχει ήδη προσελκύσει χιλιάδες παίκτες. Νικητής; Αυτός που θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα... την κλιματική αλλαγή.

 

Η εικονική πόλη του Clim City δεν διαφέρει από τις πραγματικές σύγχρονες πόλεις. Ζουν σε αυτή περίπου 120.000 πολίτες, οι οποίοι κατοικούν σε σπίτια με ελλιπή θερμομόνωση, κινούνται με ρυπογόνα αυτοκίνητα και χρησιμοποιούν ελάχιστα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στόχος του παιχνιδιού είναι ο παίκτης, μέσα στο εικονικό διάστημα από το 2008 έως το 2058, να καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% και να αυξήσει παράλληλα τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 60%. Τα ποσοστά αυτά δεν είναι τυχαία, καθώς αντιστοιχούν στους στόχους που έχει θέσει η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές, για τα επόμενα 50 χρόνια.

 

Το Clim City, είναι ένα δημιούργημα του γαλλικού επιστημονικού κέντρου Cap Sciences. Προς το παρόν μόνο όσοι γνωρίζουν γαλλικά μπορούν να το παίξουν, εξαιτίας της μεγάλης απήχησης του όμως, σύντομα πρόκειται να μεταφραστεί και στα αγγλικά. Οι δημιουργοί του μάλιστα σκέφτονται και τη διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά, στο οποίο νικητής θα είναι αυτός που θα καταφέρει να περιορίσει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής περισσότερο από τον καθένα και πρόκειται να διεξαχθεί παράλληλα με τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, τον Δεκέμβριου του 2009, κατά την οποία θα οριστεί η δέσμη μέτρων που θα διαδεχθούν το Πρωτόκολλο του Κιότο.

 

Source.png Πηγή: tvxs.gr