Πριν ένα μήνα, ο δημιουργός του Flappy Bird, προχωρούσε στην απόσυρσή του από το App Store και το Play Store, επικαλούμενος αδυναμία στο να ανταπεξέλθει στην τεράστια επιτυχία του παιχνιδιού, μια απόφαση που όπως φαίνεται επανεξετάζει.

Το Flappy Bird, δημιουργία του Dong Nguyen από το Βιετνάμ, συνάντησε τεράστια επιτυχία στο iPhone και στο Android παρά την ποιότητα των γραφικών του τα οποία θυμίζουν παιχνίδι εποχής 8bit, αλλά και του πολύ απλού τρόπου χειρισμού. Η δυσκολία του παιχνιδιού σε συνδυασμό με την εθιστικότητα του δημιούργησε τεράστιο ενδιαφέρον το οποίο επηρέασε τον ίδιο το δημιουργό ο οποίος προχώρησε στην κίνηση αυτή «μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του παιχνιδιού οι οποίες του καταστρέφουν την προσωπική ζωή»,

 

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Rolling Stone, ο Nguyen δηλώνει ότι σκέφτεται να επαναφέρει το παιχνίδι στο iPhone και το Android παρά τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κίνηση για τον ίδιο, μεταξύ των οποίων στο να δέχεται προσωπικές απειλές. Πολύ πιο ενδιαφέρουσες πάντως είναι άλλες επιπτώσεις της μεγάλης επιτυχίας του Flappy Bird, με αναφορές να κάνουν λόγο ακόμα και για κέρδη 50.000 δολαρίων καθημερινά, την εποχή που το παιχνίδι ήταν πρώτο σε πωλήσεις στο App Store και το Play Store.

 

Επιπλέον στην ίδια συνέντευξη την οποία μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο, ο Nguyen δηλώνει από που εμπνεύστηκε για το παιχνίδι και το πως η κουλτούρα της πόλης του, τον επηρέασαν στο να δημιουργήσει τον απλό χειρισμό.

 

Link.png Site: http://www.rollingstone.com/culture/news/the-flight-of-the-birdman-flappy-bird-creator-dong-nguyen-speaks-out-20140311[/url]']Rolling Stone