Υπάρχουν παιχνίδια που υποστηρίζονται ένα, δύο ή και τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, ωστόσο στην περίπτωση του Baldur’s Gate, οι gamers θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα expansion δεκαοκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Βεβαίως, το πιθανότερο είναι να μη συνέβαινε κάτι τέτοιο αν δεν κυκλοφορούσε η Enhanced Edition του δημοφιλούς τίτλου το 2012, η οποία του χάριζε ανανεωμένα γραφικά, μερικούς νέους NPCs και άλλα χαρακτηριστικά. Σύντομα, η εταιρεία Beamdog, που ανέλαβε την ανάπτυξη της Enhanced Edition του Baldur’s Gate (και του Baldur’s Gate II: Enhanced Edition) αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουριο expansion στα τέλη του μήνα.

 

Το Expansion ουσιαστικά θα γεμίσει το κενό ανάμεσα στο πρωτότυπο και το δεύτερο παιχνίδι. Οι gamers θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν την Sword Coast με νέους NPCs ή ακόμα και με ένα νέο class, τον Shaman. Το expansion που θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου, θα προσθέσει περίπου 25 ώρες νέου περιεχομένου έναντι $19,99 ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και μία Digital Deluxe έκδοση, που θα περιλαμβάνει soundtracks από το νέο expansion και το original παιχνίδι.

 

Για να παίξετε το expansion θα χρειαστεί να έχετε στην κατοχή σας την Enhanced Edition του Baldur’s Gate. Όσοι το θέλουν, μπορούν να αποκτήσουν επίσης και την Collector’s Edition έναντι $129,99, η οποία περιλαμβάνει το original παιχνίδι, ένα υφασμάτινο χάρτη, ένα ζευγάρι ζαριών και μερικά άλλα καλούδια.

 

Link.png Site: SlashGear