Κάποτε, η Atari ήταν το μεγαλύτερο όνομα στα βιντεοπαιχνίδια. Δυστυχώς, η εταιρεία έχει αλλάξει τόσες πολλές φορές χέρια, που δεν θυμίζει σε τίποτα την εταιρεία του παρελθόντος που αγάπησαν τόσοι πολλοί gamers. Παρόλα αυτά, τα παιχνίδια που δημιούργησε κάποτε η εταιρεία αναμένεται σύντομα να βρουν τον δρόμο τους στο Steam.

Σύμφωνα με το Wired, η Atari πρόκειται να διαθέσει μία νέα συλλογή με κλασικά παιχνίδια στο Steam, που θα έχει την ονομασία Atari Vault. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το είδος των παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται στην συλλογή, είναι σίγουρο ότι ανάμεσα τους θα βρίσκονται τα Asteroids, Centipede και Missile Command.

 

Η εταιρεία μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει online multiplayer με την διάθεση του Atari Vault καθώς και το Steam leaderboard, ενώ τα παιχνίδια της είναι βελτιστοποιημένα για το χειριστήριο της Valve.

 

Η Atari ελπίζει ότι με τον Steam Controller θα είστε σε θέση να απολαύσετε και να παίξετε τα παιχνίδια με τον ιδανικό τρόπο. Για παράδειγμα, το Centipede αρχικά χρησιμοποιούσε trackball, κάτι που ελάχιστοι χρήστες PC διέθεταν. Επειδή ωστόσο το χειριστήριο της Valve διαθέτει ένα mode που μιμείται το trackball, τότε η εμπειρία με το Centipede θα είναι παρόμοια. Το Atari Vault θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη στο Steam και θα περιλαμβάνει 100 παιχνίδια.

 

Link.png Site: SlashGear