Η εταιρεία Activision ανακοίνωσε ότι το βιντεοπαιχνίδι της Call of Duty: Modern Warfare 2 απέφερε έσοδα 550 εκατομμυρίων δολαρίων τις πρώτες πέντε ημέρες κυκλοφορίας του, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για όλη τη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

 

Το πολυαναμενόμενο βιντεοπαιχνίδι ξεπέρασε την ταινία Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας, η οποία έφτασε τα 394 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο πενθήμερο προβολής, αλλά και το βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto IV, που απέφερε 500 εκατομμύρια.

 

Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι το Modern Warfare 2 θα πουλήσει μέχρι το τέλος του έτους 11 με 13 εκατομμύρια αντίγραφα.

 

Στο παιχνίδι «βολής πρώτου προσώπου» ο παίκτης αναλαμβάνει να πολεμήσει ως στρατιώτης σε διάφορα πεδία μαχών, από τη Νότιο Αμερική μέχρι το Αφγανιστάν.

 

Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του παιχνιδιού εκτίναξε την κίνηση στην υπηρεσία online βιντεοπαιχνιδιών Xbox Live της Microsoft. Όπως αναφέρει το CNet, στις 10 Νοεμβρίου η υπηρεσία σημείωσε ρεκόρ εξυπηρετώντας 2,2 εκατομμύρια διαφορετικούς χρήστες.

 

Newsroom ΔΟΛ

 

Source.png Πηγή: In.gr